El Baix Penedès trasllada a la Generalitat el projecte d'Idiada pels terrenys del Logis

El Consell Comarcal es reuneix amb la consellera d'Empresa, Àngels Chacón

El Consell Comarcal del Baix Penedès ja ha iniciat contactes amb la Generalitat per buscar que es faci realitat el projecte que Applus Idiada s'implanti als terrenys previstos pel Logis Penedès. Aquest dijous 3 de gener, la presidenta del Consell, Eva Serramià, i el vicepresident, Joan Sans, s'han reunit a Barcelona amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, per traslladar-li de primera mà les informacions sobre aquesta iniciativa.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Serramià i Sans han explicat a la consellera tot el relatiu a la creació del grup de treball que ha de vetllar per la promoció d'activitats i projectes estratègics al Baix Penedès. Aquest grup, que es va crear recentment,  és el que tracta el projecte del Logis Penedès i la possible implantació d'Applus Idiada en aquesta zona, per satisfer les seves necessitats de creixement a la comarca. Des del Consell ja van apuntar que volien lligar el futur d'Idiada al Baix Penedès, i això passa perquè l'empresa líder de la comarca no hagi de buscar altres emplaçaments per créixer.

Novetats sobre el projecte, aviat

Segons han explicat des del Consell Comarcal, la reunió amb Chacón ha estat «molt productiva», ja que «s'està avançant des de diferents departaments de la Generalitat en aquest gran projecte, del qual se'n podran aportar més detalls aviat».  Els dos interlocutors han coincidit que és bàsic avançar de forma coordinada per tirar endavant uns projectes «que han de generar competitivitat, ocupació i connectivitat».

També han avançat que la línia en la qual s'està treballant és la  «d'apostar per la implantació d’empreses amb valor afegit i per un vessant docent, que lligui amb el projecte de la Regió del Coneixement Catalunya Sud, impulsada per la URV, i la Diputació de Tarragona». Fins ara, la Generalitat ha expressat que estudiarà l'encaix del projecte d'Idiada als terrenys del Logis, com va afirmar el conseller de Territori, Damià Calvet, tot i que recordant que la plataforma logística és un element important de la planificació econòmica relacionada amb el Corredor del Mediterrani.