El Baix Penedès reforça l'atenció a víctimes de la violència masclista

En casos d'urgència, l'atenció es pot fer de manera presencial

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha reforçat el servei d'atenció i seguiment de dones que hagin patit, o pateixin, violència masclista. El Consell ha contractat una treballadora social per al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), en col·laboració amb el Departament de Benestar Social del Consell Comarcal i onze ajuntaments de la comarca, que són Albinyana, Banyeres del Penedès, Bellvei, Bonastre, Cunit, el Montmell, la Bisbal del Penedès, l'Arboç, Llorenç del Penedès, Masllorenç i Sant Jaume dels Domenys.

 

Des del Consell recorden que, des de la declaració de l'estat d'alarma, han augmentat a tot l'estat un 18% les trucades al telèfon d'atenció a les víctimes de la violència masclista. El confinament ha fet augmentar el risc per a les víctimes que han de conviure permanentment amb el seu agressor. Amb aquest servei, la tècnica prestarà servei de forma itinerant als onze municipis que prenen part en la iniciativa.

 

Atenció presencial en casos d'urgència

Actualment, l'atenció inicial es fa de forma telefònica i telemàtica, per la situació de confinament pel coronavirus, però des del Consell puntualitzen que, en casos d'urgència, es podrà fer de forma presencial. El telèfon de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal és el 977 157 177, i el correu electrònic del SIAD és igualtat.diversitat@baixpenedes.cat.