El Baix Penedès demana més freqüència de trens a la línia de l'interior

En una reunió amb Adif i Renfe, els batlles del territori van insistir sobre la necessitat de millorar aspectes com la puntualitat, l'ampliació dels horaris o la freqüència dels trens

Els alcaldes que formen el Pacte de Berà van tenir una reunió, el passat dijous 19 de novembre, amb el responsable de coordinar amb Adif i Renfe els plans per a la xarxa de Rodalies, Pere Macias. La reunió es va celebrar a l'Ajuntament del Vendrell, i va servir perquè els batlles del territori plantegessin diverses millores per la xarxa de Rodalies que afecten el territori dels municipis del Pacte de Berà.

Més freqüència de trens i millores d'accessibilitat

Així, els alcaldes van insistir sobre la necessitat de millorar aspectes com la puntualitat, l'ampliació dels horaris, el servei cap al Camp de Tarragona o la freqüència de trens, especialment a la línia quatre, la de l'interior que passa pel Vendrell i l'Arboç, on només hi ha un tren cada hora. L’alcalde de l’Arboç Joan Sans, va demanar que s’augmentin les freqüències de pas dels trens de Rodalies, i també que es millori l’accessibilitat a les andanes de l’estació de l'Arboç.

A la reunió hi van ser presents Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, alcalde de l'Arboç, Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, Imma Ferret, alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Jordi Llopart, alcalde de Creixell, Fèlix Sans, alcalde de Bellvei, Ramon Ferré, alcalde de Calafell, Montserrat Carreras, alcaldessa de Cunit, Miguel Delgado, alcalde de Castellet i la Gornal, i Pere Virgili Domínguez, alcalde de Roda de Berà.

El Pacte de Berà

El Pacte de Berà va néixer fa tres anys per trobar una solució al col·lapse de l'N-340. Després que el passat setembre s'aprovés el desviament obligatori de camions cap a l'AP-7 entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, els alcaldes i alcaldesses han centrat la seva activitat en altres àmbits. Així, van mantenir reunions per donar suport a les reivindicacions dels professionals de la sanitat i de la Xarxa Santa Tecla, i ara estan enfocant el seu treball cap a la millora de la xarxa de Rodalies.


Comentaris