El mercat setmanal del Vendrell, al lateral de la Riera.

Baixen més d'un 50% les vendes al mercat setmanal del Vendrell amb el canvi d'emplaçament

Els paradistes han sol·licitat una reunió amb el consistori per avaluar la situació

En els dos mesos i mig que fa que el mercat setmanal del Vendrell s'ha traslladat al lateral de l'avinguda de la riera de la Bisbal, les vendes dels paradistes han caigut de forma pronunciada. Segons han explicat des de l'Associació de Marxants TGN a TarragonaDigital, la caiguda de les vendes ha estat superior al 50%, «arribant en alguns casos a ser del 60 o el 70%», segons ha afirmat Juan Benítez, portaveu de l'associació.

Dies de mal temps i poca gent

A fet que als ciutadans els costa més apropar-se al mercat ara que ja no està al centre, s'hi ha sumat el mal temps que ha fet en molts dels divendres des que es va produir el canvi. «Hem tingut mala sort amb el temps, però inclús en això, quan érem a la Rambla ho podíem sobre portar més bé, ja que estava més resguardat», afegeix Benítez. Davant aquesta situació, els paradistes han demanat una reunió amb l'Ajuntament del Vendrell per avaluar possibles actuacions.

Aquestes no passen necessàriament per canviar d'emplaçament, donat que els marxants ja van rebutjar la primera proposta d'ubicar-se a la zona del Puig, i descarten anar a altres zones més apartades, com la rambla Cañas del Tancat. En canvi, estudien demanar alguna mena de benefici econòmic en el rebut que paguen per posar la parada, que els ajudés a aguantar tots els mesos que han d'estar al lateral de l'avinguda de la Riera.

Agraïts amb la predisposició de l'Ajuntament

Benítez ha volgut destacar que el tracte fins ara de l'Ajuntament ha estat molt bo, i que l'atenció rebuda ha estat l'adequada. «Fins ara ens han escoltat bé», ha admès el portaveu de l'associació. En la reunió demanada també volen preguntar quin és el ritme de les obres del carrer del Doctor Robert, per saber quan poden tornar a l'emplaçament habitual de la Rambla. «Sabem que quan les obres estiguin acabades serà un benefici per tots, i estarem al bell mig de l'eix comercial del Vendrell», remarca.

Des de l'Ajuntament del Vendrell, la regidora de Comerç, Luz Ramírez, ha confirmat que han rebut la petició de fer una reunió dels paradistes, la qual es mirarà de fixar un cop hagi passat la Xatonada Popular del 2 de febrer. L'acord entre el consistori i els paradistes pel canvi d'emplaçament ja incloïa fer una revisió de la situació al cap d'uns mesos, per valorar com s'estava desenvolupant.

 

Fins després de l'estiu

La data concreta en què el mercat setmanal podrà tornar a la Rambla no es coneix, però molts dels paradistes calculen que serà passat l'estiu. «Ens van dir uns nou mesos, però ja sabem com va el tema de les obres», explica la Mari Luz, que té una parada al mercadal. Ella apunta un descens del 50% de les vendes, lamentant que el temps «no ens ha acompanyat, però a la gent li costa venir aquí inclús un dia de sol com avui». La Francesca, una altra de les paradistes, no creu que hi hagi un altre canvi de lloc, però espera que es puguin aconseguir solucions per aguantar fins després de l'estiu.