La Ballaruga del Vendrell presenta els extraescolars per al nou curs

El projecte educatiu proposa més hores d'acollida i activitats especialitzades obertes a tots els alumnes per fer l'oferta més atractiva

El projecte educatiu La Ballaruga, del Vendrell, que es dedica a contribuir a l'oferta de serveis i activitats educatives a infants fora de l'horari lectiu, ha presentat aquest dimecres, dia 17 de juliol, un ampli ventall d'activitats extraescolars per al nou curs 2019-2020 amb la voluntat de continuar oferint una proposta educativa complementària que contribueixi a la formació integral dels infants i joves.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament del Vendrell, Silvia Vaquero, ha destacat la importància d'aquest tipus d'activitats extraescolars, que considera «un complement a la formació que reben els nens i nenes a l'escola», al mateix temps que ha manifestat el desig que enguany hi hagi més demanda de les activitats que ha programat la Ballaruga. En aquest sentit, la Ballaruga, amb l'objectiu de cobrir més espais d'horaris i de fer més atractiva l'oferta, ha anunciat algunes novetats.

Més hores d'acollida i activitats especialitzades obertes a tots els alumnes

La primera de les novetats ha estat l'ampliació dels horaris d'acollida. Si bé fins aquest darrer curs, l'acollida tan sols estava disponible als matins, de dos quarts de set fins a les nou del matí, s'afegirà també l'horari de tardes. Aquest serà des de la fi de l'horari lectiu, dos quarts de cinc, fins a les sis de la tarda. Una novetat que, sens dubte, respon a la demanda de moltes famílies, i que podrà adaptar a la franja horària a les necessitats de les famílies. Oferirà, així, berenar, l'opció de fer els deures, estones de pati o jocs de taula, entre altres.

Imatge d'avui a la presentació de les noves propostes de la Ballaruga.
Imatge d'avui a la presentació de les noves propostes de la Ballaruga. | Cedida

 

Pel que fa a les activitats, la Ballaruga n'ha programat de noves per al nou curs. D'una banda, quatre de les vuit escoles de la localitat (Àngel Guimerà, Pau Casals, Àngels Garriga i l'IE Teresa Martorell), oferiran un grup d'activitats comunes, que són el Fem Esplai, Playing English, Cambridge English i Deures i Reforç escolar. Per altra banda, enguany, en cadascuna d'aquestes escoles s'oferirà una activitat especialitzada que estarà oberta a l'assistència d'alumnes de qualsevol de les escoles del municipi.

D'aquesta manera, l'IE Teresa Martorell oferirà música col·laborant amb l'Agrupació Musical Santa Anna, l'Escola Àngels Garriga oferirà un servei doble, unes sessions d'educació emocional i unes sessions de Periodistes Youtube amb la col·laboració de la TV El Vendrell; a l'Escola Àngel Guimerà hi haurà classes de de robòtica, i a la Pau Casals, art i cuina en anglès.

També hi ha activitats per a alumnes de secundària

La Ballaruga també ofereix activitats per als instituts de secundària, com per exemple les d'anglès PET-B1, Deures i reforç escolar o Càmera i Acció, on es produiran curtmetratges, videoclips i documentals. A més, també es proposen activitats com Amics dels animals, per tal de col·laborar amb els veterinaris i conèixer millor els animals de companyia; o els tallers de batucada i de música. Algunes d'elles es realitzaran a l'Hotel d'entitats, mentre que la resta als mateixos instituts.

Podeu consultar tota la informació sobre les activitats, els preus i els horaris a la web de la Ballaruga. També hi podeu fer la preinscripció telemàtica per les activitats extraescolars, o a partir del 2 de setembre a La Ballaruga.


Comentaris