INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Bandera vermella a quatre cales de Cunit després de la tempesta d'aquesta nit

Es tracta de les zones en les quals hi ha les sortides dels col·lectors pluvials

 

Imatge d'arxiu de la platja de Cunit. | BP Diari

 

Cunit té la bandera vermella en quatre cales del seu municipi, després de la tempesta que s'ha produït la matinada d'aquest dilluns 2 de setembre. Les cales en les quals el bany està prohibit aquest dilluns són la de l'avinguda de la Font, la del torrent d'en Pedro, la del carrer del Vendrell i la del carrer d'Amílcar Barca, a la platja de les Sorres. En aquestes cales hi ha les quatre sortides al mar dels col·lectors de pluvials.

 

Quan es produeixen tempestes d'una certa intensitat, com la d'aquesta matinada, es va acordar entre l'Ajuntament de Cunit i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que es tanquessin les zones en les quals hi ha les sortides dels col·lectors. Aquests porten un important volum d'aigua que es recull de les pluges, amb el qual es pren aquesta mesura com a prevenció per si es pot veure afectada la qualitat de l'aigua del mar. A la resta de cales i platges de Cunit, oneja aquest matí la bandera groga.

 

Precipitacions de matinada al Baix Penedès

Durant la matinada d'aquest dilluns, un front ha creuat el Baix Penedès i el Garraf i ha deixat diverses precipitacions, tot i que al final no han estat tan fortes com es preveia. A primera hora del matí la situació ja s'havia normalitzat a tota la comarca. Tot i això, el protocol establert entre l'ACA i el consistori cunitenc ha obligat a posar la bandera vermella en aquestes quatre cales del municipi.

 

El passat dimarts 27 d'agost es va produir un altre episodi de fortes precipitacions que va tenir conseqüències funestes a Segur de Calafell. Dues noies que s'estaven banyant a la platja calafellenca es van trobar amb problemes per sortir. Un home de 40 anys es va llençar al mar i les va poder salvar, però va quedar ferit de gravetat. Finalment, va morir dos dies després. Els fets van passar quan ja no hi havia servei de socorrisme a la platja, i en una jornada on havia onejat la bandera vermella pel fort temporal.   

Més notícies de la categoria Baix Penedès