Banyeres del Penedès promou els caramels sense gluten a la cavalcada de Reis

L'Ajuntament s'ha adherit a la campanya 'Cap nen celíac sense caramels'

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès s’ha adherit a la campanya 'Cap nen celíac sense caramels' que promou l'Associació Celíacs de Catalunya.  D'aquesta manera, per primera vegada es repartiran caramels sense gluten a la Cavalcada dels Reis Mags de Banyeres, així com a la visita del Patge Reial. Aquesta és una campanya mitjançant la qual l'Associació Celíacs de Catalunya vol donar visibilitat a una malaltia que pateixen molts infants.

El passat 2017, gairebé 140 ajuntaments de Catalunya i les Illes Balears es van adherir a aquesta campanya, que enguany segueix sumant nous municipis.  Es calcula que un 60% de la població celíaca són infants, el que es tradueix en uns 50.000 nens i nenes a Catalunya i Menorca. L'Ajuntament de Banyeres del Penedès espera que, amb aquest petit gest, es faciliti «que tots els infants del municipi puguin gaudir dels caramels en una data tan important per a ells».

Actes de Nadal a Banyeres del Penedès

Pel que fa als actes de Nadal que s'han programat a Banyeres del Penedès, comencen el dia 26 de desembre, Sant Esteve, amb el concert que farà la Coral Ressò de l'Arboç a les dotze a l'església parroquial. El 27 de desembre hi haurà titelles amb 'El conte de Nadal' de Dickens al Centre Cívic Ernest Lluch, a les dotze del migdia, mentre que el divendres 28 s'han programat uns 'Contes estrellats' a les 11.30 hores a l'Ermita de la Mare de Déu del Priorat. 

El dissabte 29 tindrà lloc la segona Sant Silvestre, que s'organitza conjuntament amb l'Ajuntament de l'Arboç. La sortida és de la plaça de l'Ajuntament de Banyeres a les cinc de la tarda i l'arribada, a la pista coberta municipal de l'Arboç.  Aquesta cursa típica nadalenca, que també es pot fer caminant, té cinc quilòmetres i transcorre pels carrers del municipi i l'entorn d'aquestes dues poblacions de l'interior del Baix Penedès.