L'Ajuntament de Banyeres nega haver consensuat el LOGIS Penedès

Així mateix, el consistori espera que el Departament de Territori i Sostenibilitat sigui més curós amb les comunicacions
Imatge del que hauria de ser el Logis Penedès. | Cedida

 

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès i el seu alcalde, Amadeu Benach, després que molts mitjans de comunicació hagin anunciat un acord entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el consistori pel nou plantejament del centre d'activitats logístiques LOGIS Penedès, han informat que no s'ha consensuat ni impulsat cap mena d'acord entre ambdues entitats.

El passat dijous dia 5 de juliol, l'Ajuntament de Banyeres, la Secretaria d'Hàbit Urbà del Departament i CIMALSA (Centres Logístics de Catalunya), es van reunir per informar-se de la situació actual del projecte i dels avenços transcorreguts en els darrers anys. A la reunió, l'alcalde va indicar a la trobada que «és cert que s'havia millorat en relació a la proposta inicial», però «el poble de Banyeres és el més perjudicat de tots els municipis del Baix Penedès». Així mateix, va remarcar que «aquest tipus de gestions que es fan des de Barcelona, són gestions que es fan i es queden en un despatx del Departament de Territori, però som nosaltres, els i les banyerenques els que ens quedarem amb una mala decisió».

 

«El nostre compromís es garantir el millor per al poble i per la comarca»

Benach també va discrepar amb el sistema intermodular a través del qual arribaran els camions al LOGIS de Banyeres i les seves mercaderies seran transportades a la ciutat comtal per via fèrria. Això, segons el batlle, significa que «de ben segur l'entrada a Barcelona pel litoral millorarà i reduirà l'accés de camions, però també està clar que Banyeres i les seves entrades d'autopistes quedaran col·lapsades per les entrades i sortides de camions. De moment, no hi ha cap solució plantejada que vagi en aquest sentit, i el nostre compromís és garantir el millor per al nostre poble i la nostra comarca». 

 

A més, l'alcalde de Banyeres afegeix que «l'únic que ens van comunicar és que, a partir d'ara, contactaran amb els nostres enginyers municipals per valorar propostes, millores i alternatives, entre altres». L'Ajuntament espera que el Departament de Territori i Sostenibilitat sigui més curós a partir d'ara amb les comunicacions i eviti mal interpretacions interessades.

"El PDeCAT de Calafell anuncia candidata per a les municipals del 2019" "ATENCIÓ: Detingut a l'Arboç per corrupció de menors"