L'Ajuntament de Banyeres del Penedès treu pit per l'amortització total del deute

El deute era de més d'un milió d'euros al principis del mandat

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès ha informat que s'ha assolit l'amortització total del deute del consistori, que a principis de mandat pujava a 1,1 milions d'euros. Segons el govern municipal, aquest deute corresponia a la suma de vuit operacions financeres que es van constituir entre els anys 2002 i 2014 amb diferents entitats bancàries. La cancel·lació d'aquests préstecs s'ha aconseguit per «la bona gestió econòmica de l'actual equip de govern», segons apunten des del mateix govern.

Amortització del deute del camp de futbol

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'última d'aquestes contractacions de deute datava del 10 de juliol del 2014, amb la concertació d'una operació d'arrendament financer per un import de 377.000, a 84 mesos, per finançar el subministrament i instal·lació de gespa artificial al camp de futbol municipal. L'amortització total d'aquest deute es va aprovar al ple del passat mes de juliol, quan encara quedaven tres anys pel seu venciment.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Banyeres del Penedès s'ha mostrat «molt satisfet per poder tancar l'any 2018 sense cap deute, quedant així les arques municipals totalment sanejades». També recorden que, amb aquestes cancel·lacions, «s'aconsegueix reduir la despesa financera dels pròxims exercicis, ja que algunes d'aquestes operacions no tenien venciment fins al 2029».

Xerrades d'orientació per a després de l'ESO

D'altra banda, i en l'àmbit comarcal, Jove Baix Penedès ha donat a conèixer que, per tretzè any seguit, es faran les xerrades d'orientació acadèmica i professional perquè els pares i els alumnes de tercer i quart d'ESO coneguin totes les opcions formatives i laborals, amb o sense graduat d'ESO. Aquestes xerrades estan pensades com un espai de trobada on els joves i les seves famílies rebran orientació i informació acadèmica i professional, a més de comptar amb un ambient d'intercanvi i debat. Es faran als diferents instituts de la comarca durant les pròximes setmanes. La primera es farà a l'Institut Ernest Lluch de Cunit el dia 31 de gener a les 18.30 hores.