La Bisbal del Penedès vol comprar l'antiga fassina per fer-la servir de magatzem

Una part seria usada pels assajos de la colla castellera Els Bous
La torre de l'edifici de l'antiga fassina de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha iniciat els tràmits per comprar l’antiga fassina i fer-la servir com a magatzem municipal. El consistori de la Bisbal té llogada ara mateix una nau al polígon l'Albornar de Santa Oliva, el contracte de la qual finalitza aviat. Per això, des del govern municipal consideren que, si s'adquireix un espai per usar de magatzem al municipi, es reduirà el temps per fer els trajectes i es guanyarà en comoditat.

L'edifici de l'antiga fassina té una part de més alçada que la regidoria de Cultura ha proposat que pugui ser usada com a local d'assaig per la colla castellera Els Bous de la Bisbal del Penedès. L'antiga fassina és un edifici de 486 metres quadrats que està situat al carrer de Barcelona, als números 7 i 11-13. L'edifici havia estat destinat a la fabricació de licors destil·lats i aiguardent. La part de més alçada, amb un total de quinze metres, és una torre que sobresurt dins del perfil d’edificacions del nucli urbà de la Bisbal. 

Conservar la torre de la fassina

Aquesta torre es vol conservar, perquè és part del patrimoni històric del municipi i l’equip de govern té la intenció de destinar-la a la colla castellera local perquè l’entitat hi pugui assajar. L’Ajuntament està mantenint converses amb la colla i s’està treballant conjuntament per arribar a un acord de l’ús de la torre i el pati, amb el compromís que l’entitat adeqüi aquests espais a les seves necessitats.

Al ple extraordinari del 4 de juny i al ple ordinari del 18 de juny del 2018 es va aprovar destinar un total de 645.408 euros de superàvit lliure a inversions. El ple va aprovar crear una partida de 165.000 euros per a la compra i adequació d’un espai que pogués ser usat per la brigada com a magatzem municipal. La resta de superàvit es va destinar a inversions en la xarxa d’aigua, la realització de franges forestals, la rehabilitació dels vestuaris del camp de futbol, una part de la rehabilitació del poliesportiu municipal, la millora de l’enllumenat públic, l’increment de la potència elèctrica al polígon i l’adequació de l’aparcament de la piscina.

"Cunit comença el curs escolar amb 1.100 alumnes" "El Vendrell s'afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat"