La Bisbal del Penedès crea un fons perquè les famílies sense recursos tinguin accés a l'aigua

La dotació de 3.500 euros anirà a càrrec d'Aqualia
Vista de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i l'empresa que gestiona el servei de l'aigua al municipi, Aqualia, han signat un conveni mitjançant el qual han creat un Fons de Solidaritat per garantir l'accés a l'aigua potable de tots els ciutadans. D'aquesta manera es vol complir la normativa de pobresa energètica i donar cobertura a les persones que tenen pocs recursos econòmics, perquè ningú es quedi sense aigua.  

Un fons de 3.500 euros

El fons té una dotació de 3.500 euros, que aporta Aqualia. L'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha destacat que aquest fons ha de servir per «garantir ajuts o descomptes per a aquelles persones i unitats familiars que es troben en situacions econòmiques difícils, ja que, tal com estableix la llei, les administracions públiques han de garantir el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, de gas i d’electricitat»

El delegat de Lleida i Tarragona d’Aqualia, Francesc Quintillà, ha afegit que l'empresa té «mecanismes que permetin continuar prestant el servei a les persones necessitades, assegurant així que ningú es pugui veure privat d’aquest bé per motius econòmics». Ara ambdues parts consensuaran un protocol d’aplicació per definir qui es podrà beneficiar d’aquests ajuts i com gestionar el Fons Social.

L'Ajuntament treballa en la relació de llocs de treball

Per altra banda, l'Ajuntament de la Bisbal també ha informat que ja s'ha començat a treballar en la Relació de Llocs de Treball del consistori. Aquest mes de març es constituirà la mesa de negociació on hi seran diversos representants dels treballadors, la secretària de l’Ajuntament, l’alcaldessa del municipi, personal de l’empresa encarregada de dur a terme l’assessorament i representants dels sindicats UGT i CCOO.

La Relació de Llocs de Treball (RLT) de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès contemplarà els llocs de treball necessaris per al funcionament actual de l’Ajuntament, però també aquells que es podrien necessitar en un futur. Una vegada aprovada, s’aniran traient a concurs diversos llocs de treball, sempre en la mesura que ho permetin les Lleis de Pressupostos Generals de l’Estat i els pressupostos municipals.

Altres notícies relacionades:

El servei d'Aigües de la Bisbal del Penedès posa un web a la disposició de la ciutadania.

La Bisbal del Penedès vol un nou col·lector d'aigües residuals pel Priorat.

"Llistes electorals de Llorenç del Penedès per les eleccions municipals 2019" "Llistes electorals de Sant Jaume dels Domenys per les eleccions municipals 2019"