La Bisbal del Penedès sancionarà qui no faci bé la recollida porta a porta

S'han detectat diverses infraccions en aquest tipus de recollida de residus
La Bisbal del Penedès té el servei de recollida porta a porta.  | Infomakis

 

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha començat una campanya per controlar el funcionament del sistema de recollida porta a porta de residus. El consistori vol comprovar que la separació dels residus es faci de forma correcta, i per això inspeccionarà les bosses de brossa que es deixen a la porta els dijous, que són les de rebuig.

Aquesta fracció és l'única que no es pot reciclar, sinó que són residus que s'han d'eliminar, amb el qual el cost és més elevat. Des de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès han recordat que generar aquest residu «per manca de voluntat i civisme per part de l'usuari és una conducta sancionable». La regidoria de Medi Ambient ja ha detectat dues infraccions d'aquest estil, que a més són recurrents, en les primeres inspeccions fetes.  

Infraccions en el porta a porta

Una de les infraccions és feta per aquelles persones que aprofiten el dia que han de treure el rebuig per llançar tota la resta de residus que s’han de separar selectivament. La segona infracció és la de les persones que no treuen res la resta de dies i que ho treuen tot el dia que s’ha de treure el rebuig. Segons el consistori, el Reglament del servei de recollida de residus especifica que la «utilització de les diferents modalitats de recollida selectiva i el respecte dels horaris fixats són obligatoris pels usuaris», i estableix com a infracció greu «no separar els residus en origen i no lliurar-los selectivament».

Sancions previstes a la normativa

De la mateixa manera, el reglament estableix que les infraccions greus comeses pels usuaris domèstics se sancionaran amb multes de 91 fins a 150 euros, mentre que les infraccions greus comeses pels usuaris comercials i industrials se sancionaran amb multes que aniran dels 301 fins als 3.000 euros.

Davant d’aquesta problemàtica, l’Ajuntament ha decidit engegar una campanya que consistirà a identificar els veïns que no estan fent correctament la separació i fer-los arribar una carta on se’ls informarà que no estan realitzant la separació de residus de forma correcta. En cas que les persones que hagin estat notificades reincideixin, l’Ajuntament iniciarà un procés sancionador per no fer un bon ús del servei de recollida selectiva porta a porta.

"Gran resultat del banyerenc Pedro Maldonado a la seva primera IronMan" "Calafell comença les obres del pavelló Joan Ortoll i el teatre Joan Colet"