Oscar Blasco i Verónica Moreno repetiran a les primàries de Sí Se Puede el Vendrell

El partit té els seus dubtes sobre fer un front d'esquerres
Oscar Blasco i Verónica Moreno, de Sí Se Puede. | M.G.

 

Oscar Blasco i Verónica Moreno, els dos regidors de Sí Se Puede al Vendrell, s'han inscrit al procés de primàries que el partit farà per triar els integrants de la llista de cara a les eleccions municipals del mes de maig. Així ho ha confirmat Blasco a BaixPenedesDiari, certificant que els dos regidors tenen la voluntat de tornar-se a presentar als comicis municipals després d'aquest primer mandat que han viscut a l'Ajuntament del Vendrell.

Sí Se Puede el Vendrell tancarà a finals d'aquest mes de gener el període per presentar llistes per a les primàries, que s'iniciaran tot seguit. De moment, es desconeix si hi pot haver alguna altra llista a banda de la que formen part Oscar Blasco i Verónica Moreno. Els militants de la formació són els que després votaran per decidir a quin lloc de la llista va cada candidat.

Estudiant el front unitari d'esquerres

El partit també es troba immers en el debat sobre la manera com s'han de presentar a les eleccions, si en solitari o amb una coalició. Oscar Blasco ha apuntat que tot està obert, però que cal estudiar bé «de quina manera les esquerres poden tenir més suport, si anant per separat o amb una sola llista», com proposa Som Poble. En aquest sentit, aquest divendres hi ha una reunió entre Som Poble, ERC i la formació lila per explorar totes les possibilitats.

Som Poble s'ha mostrat disposat a fer una candidatura unitària d'esquerres, en la qual no amaguen que els agradaria sumar amb Sí Se Puede i ERC. Per altra banda, l'ANC del Vendrell i Òmnium del Baix Penedès segueixen buscant una candidatura netament independentista, a la qual ja ha donat el seu vistiplau el PDeCAT. Des de Sí Se Puede també creuen que la sortida d'Araceli Bundó de PxC pot ser la prèvia d'un possible acord entre el partit d'August Armengol i Vox per a les municipals.

  

"ÚLTIMA HORA | Desallotgen una piscina municipal del Vendrell per un núvol tòxic" "L'Arboç contracta quatre peons per fer millores al mobiliari urbà"