Bundó assegura que ha trencat amb PxC per la por a un pacte amb Vox

La regidora, que seguirà com a no adscrita, argumenta diferències cada cop més grans amb el partit

Araceli Bundó, que ha estat apartada del grup municipal de PxC del Vendrell, ha assegurat en declaracions a la premsa que va ser ella qui va presentar la renúncia del partit el passat divendres, que després va ser aprovada per l'assemblea local. Bundó ha afirmat que la decisió l'ha pres perquè cada cop hi havia «diferències de pensament més fortes», el que s'havia traduït en una «manca de confiança» amb el partit, al qual hi havia entrat l'any 2011.

Entre els diferents motius que apunta la fins ara portaveu de PxC a l'Ajuntament del Vendrell hi ha la por a un possible pacte amb Vox de cara a les eleccions municipals del mes de maig. Segons Bundó, no hi ha hagut contactes entre el grup municipal vendrellenc i el partit de Santiago Abascal, però en la formació no hi havia «un  no rotund a aquesta possibilitat». Per això, prefereix plegar ara abans que trobar-s'ho fet en plena precampanya electoral.  

Bundó, en contra que hi hagi polítics empresonats

No és l'únic motiu que esgrimeix Bundó. Els assumptes sobre la sobirania de Catalunya també han influït. La regidora puntualitza que no és independentista, però sí que té algunes línies divergents amb el partit en aquest tema, com per exemple el fet que diversos polítics siguin a la presó, una cosa que no li agrada, assegura. També el suport de PxC al pressupost del 2018 va comportar un distanciament entre la regidora i els altres dos regidors del partit, August Armengol i Juan Carrasco.

Converses amb altres partits

Des de PxC, de fet, afirmen que Bundó vol tornar a aprovar els comptes d'aquest 2019, una cosa que la regidora nega. «No estic en aquesta disposició després del fiasco de l'any passat, quan el govern es va fer enrere un cop ja pactat els comptes», remarca. Araceli Bundó ha afirmat que seguirà com a regidora no adscrita fins a final de mandat, i no descarta seguir en la política. Assegura que ja ha tingut converses amb altres formacions de diferent color polític, però encara no s'ha tractat aquesta possibilitat a fons. «M'agradaria ser a un partit on pogués fer coses pel Vendrell», ha conclòs.


Comentaris