La gala 2020 dels premis BEST.

El Cabrot i l'Àliga del Vendrell, guardonats a la gala dels premis BEST 2020

El Festivitas Bestiarium ha tancat els actes de la capitalitat de la cultura catalana

El Vendrell ha tancat aquest cap de setmana els actes de la capitalitat de la cultura catalana. Un dels últims actes ha estat el Festivitas Bestiarium, que s'ha fet aquest diumenge amb la gala dels premis BEST 2020, en la qual es reconeixen les millores iniciatives relacionades amb l'àmbit del bestiari festiu a Catalunya. Aquest any, s'han reconegut aquelles entitats que van fer actes durant el confinament i el desconfinament.

Entre els premiats hi ha dues entitats del Vendrell, l'Àliga i el Cabrot de Foc, que han rebut el segon i el tercer premi respectivament. L'Àliga del Vendrell ha quedat en segon lloc pel projecte 'Santa Anna 2020', mentre que el Cabrot de Foc ha quedat tercer pel concurs de cartells infantils de la Festa Major. El primer premi ha estat pel Drac de Vilanova i la Geltrú i el seu projecte 'Hi tornarem!'.

Premis per una edició atípica

La gala, que es va fer a l'Auditori del Tívoli, també va servir per reconèixer la tasca de la promotora de cultura popular Maite Roca per la seva dilatada trajectòria en el camp de la cultura popular al barri del Raval de Barcelona i per l'impacte social i inclusiu de les seves accions. També es va premiar el Grup Cultural Garrigues per les nombroses iniciatives impulsades en l'àmbit del bestiari festiu i els gegants, tant a l'àmbit local com internacional.

La iniciativa de comunicació Virus Popular i el treball fet per l'Associació de Fabricants i Majoristes de Focs d'Artifici de Catalunya en aquest any complicat també els han suposat obtenir un dels premis BEST. Pel que fa als premis a les entitats federades, les dotze iniciatives que es van presentar van rebre un guardó elaborat per la ceramista Roser Oter. La jornada també va comptar amb una plantada de les bèsties de foc del Vendrell a la plaça del Tívoli i una encesa de lluïment que es va fer a la plaça de Pep Jai.