Calafell recupera aliments dels menjadors escolars per atendre necessitats urgents

Es destinen a la iniciativa per atendre famílies en dificultats

L'Ajuntament de Calafell ha recuperat mitja tona d'aliments dels menjadors escolars del municipi, que seran destinats a atendre les necessitats alimentàries més urgents. El menjar s'ha recuperat de les escoles Santa Creu, el Castell, Mossèn Cinto Verdaguer i la Ginesta, que resten tancades des del passat 13 de març. Això va deixar un considerable volum d'aliments als congeladors i al rebost, que ara podran tenir sortida.

La regidora d'Ensenyament, Lluïsa Lastra, apunta que «no s'ha pogut aprofitar una petita part de producte fresc, que s'havia fet malbé perquè la premura del tancament va impedir retirar-lo», però afegeix que la major part «eren productes conservats o congelats que es poden fer servir».

Iniciativa des del sector de la gastronomia

Tots aquests aliments es destinaran a la iniciativa impulsada des del sector de la gastronomia local per fer àpats per a famílies en dificultats per l'actual crisi derivada del coronavirusLa iniciativa la va impulsar el restaurant Petit Duval, fa dues setmanes, amb la seva cuina i les existències d'aliments que tenia quan es van tancar els establiments de restauració. Cada dia fan 46 àpats.

"«El coronavirus generarà noves vulnerabilitats que haurem de tenir en compte»" "La bona notícia que han rebut els veïns de Coma-ruga"