Calafell vol que tota la urbanització de Baronia del Mar formi part de Bellvei

L'Ajuntament creu que Bellvei podria rendibilitzar millor la prestació dels serveis
Un ple de l'Ajuntament de Calafell. | BP Diari

 

El ple ordinari de l’Ajuntament de Calafell d'aquest passat dilluns 5 de novembre va aprovar demanar a la Generalitat de Catalunya la tramitació d'un expedient de delimitació de termes amb el municipi de Bellvei. L'objectiu és resoldre la situació que tenen alguns carrers de la urbanització de Baronia del Mar. Tot i que la major part d'aquesta urbanització pertany al municipi de Bellvei, alguns dels seus vials formen part del municipi de Calafell, com el carrer de Sant Tomàs i alguns passatges annexos.

 

El problema, segons el consistori, és que aquests trams no tenen un accés directe des de Calafell, amb el qual l'accés s'ha de fer a través de Bellvei o el Vendrell. «Per aquesta raó el manteniment d'aquests carrers sempre l'ha acabat fent Bellvei, i nosaltres li paguem el cost perquè cobrem els diners dels impostos», va explicar l'alcalde, Ramon Ferré, al mateix ple. Per aquest motiu, des de Calafell estan convençuts que aquests carrers haurien d'acabar formant part del municipi de Bellvei, ja que l'Ajuntament en podria rendibilitzar millor els serveis.

 

Acord amb els veïns i amb Bellvei

El batlle va afegir que els veïns estan d'acord amb aquesta solució, així com el consistori de Bellvei, tot i que hi ha una reunió pendent amb el seu alcalde, Fèlix Sans, la setmana vinent. Al mateix ple també es va aprovar un conveni de col·laboració entre els dos municipis relacionat amb la recollida de residus, l'abastiment d’aigua, el clavegueram i l'enllumenat públic, per un import d’uns 9.000 euros anuals.

 

Des de l'Ajuntament de Calafell creuen que, per fer aquesta nova delimitació, n’hi haurà prou amb rectificar la línia de terme i fer una compensació de terrenys. Això voldria dir que Calafell rebria una superfície equivalent, en un altre indret, a l’espai que cediria a Bellvei. En tot cas, des del consistori calafellenc afegeixen que el tràmit administratiu serà llarg, malgrat haver-hi entesa entre les parts sobre el fons de la qüestió.

Més notícies de la categoria Baix Penedès