Calafell reparteix bosses tradicionals per comprar el pa

Dins el marc de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus

L’Ajuntament de Calafell vol fomentar l'ús de bosses tradicionals de cotó per comprar el pa, amb el qual en lliurarà als ciutadans —a través de diversos establiments— entre els dies 17 i 25 de novembre. Aquesta és una acció emmarcada dins de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus, a la qual s'hi ha adherit el consistori. Els establiments on es puguin aconseguir aquestes bosses tindran un rètol distintiu a l'entrada.

'Una bossa de pa reutilitzada = Un residu evitat' és el lema d'aquesta campanya, que vol recuperar aquest hàbit que avui s’ha perdut, per així promoure un canvi de model de consum a través d’una eina molt senzilla però també molt eficaç. Així com, de mica en mica, els ciutadans ja van agafant l'hàbit de portar una bossa reutilitzable de casa quan van a fer la compra,  ara l'objectiu és que això també s'aconsegueixi amb el pa, un aliment que és de compra gairebé diària.

Seguiment de les bosses lliurades i el seu ús

Així doncs, durant els dies de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, els diferents establiments participants lliuraran bosses tradicionals quan es compri el pa. També es farà un seguiment del nombre de bosses repartides i de les persones que tornen a fer la compra amb aquesta bossa. Dins de la mateixa setmana de prevenció dels residus ja s'ha fet a Calafell, aquest passat dissabte, una representació de l'espectacle 'Simplicitats', que es refereix al consumisme i el món imaginari del joc.

L’argument planteja que una simple capsa de cartó, un tros de plàstic o un pal poden ser les joguines més divertides. Els dos protagonistes fan servir aquests materials per fer entrar els espectadors al seu món imaginari, en el qual és possible jugar amb qualsevol element, oblidar el pas del temps i tornar a l’essència del joc, sense edat ni preu. Amb aquest espectacle i el foment de les bosses tradicionals de pa, l'Ajuntament de Calafell vol posar el seu gra de sorra en aquesta particular lluita que té la societat en favor de conductes més responsables amb el medi ambient.