Calafell vol tenir a punt les càmeres d'accés a l'illa de vianants després del Nadal

El consistori descarta, de moment, l'ús d'un dron per part de la policia local
Una càmera de vigilància al carrer Monturiol de Calafell.   | PP Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell preveu que el nou sistema de càmeres de vigilància per accedir a l'illa de vianants de la Platja ja pugui entrar en funcionament passat les festes de Nadal. Així ho va afirmar fa uns dies el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Maria Triadó, en declaracions a Calafell Ràdio. El consistori té molt avançat el sistema, però encara manca «connectar uns vint metres de fibra òptica al carrer de Santa Pere», una cosa que s'ha deixat per a després de Nadal per no interferir amb les campanyes d'aquests dies.

D'aquesta manera, a partir del gener ja funcionarà el nou servei que llegirà les matrícules als vehicles que vulguin entrar a l'illa de vianants. Segons ha apuntat Triadó, l'entrada en funcionament d'aquestes càmeres també permetrà que les que es van instal·lar al carrer Monturiol fa uns mesos puguin ser controlades per la policia en temps real. Ara mateix, les imatges es queden en memòria i, si es volen veure les d'un període de temps determinat, es poden recuperar després. 

Càmeres a les estacions de trens

Altres càmeres que també entraran en funcionament a principis d'any són les de les estacions de Renfe de Calafell i Segur, així com la del pas del carrer Pisuerga. L'Ajuntament preveu posar-ne també als accessos a les urbanitzacions, però de moment encara no hi ha dotació pressupostària per adquirir-les, segons ha admès el regidor de Seguretat.  L'aposta per aquest sistema es remunta a l'anterior mandat, arran d'un seguit de denúncies que va rebre la policia a la zona de la Platja. 

Es descarta el dron de la policia

Per contra una altra iniciativa que s'està estudiant, la del dron de la Policia Municipal, de moment està aparcada. Joan Maria Triadó ha explicat que «els ajuntaments que han apostat per aquesta opció no els ha acabat de funcionar», i prefereix no fer una inversió que després no pugui ser útil. L'Ajuntament no descarta completament aquesta via, però afirma que, ara per ara, no hi ha cap experiència que hagi donat bons resultats. 

"Un mapa del Baix Penedès en relleu, el nou pessebre de Jaume Nin 'el Clavetaire'" "La Bisbal del Penedès millora la il·luminació nocturna a dues urbanitzacions"