Calafell canviarà bosses de plàstic per bosses de roba als mercats setmanals

Es fa amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Vista de Calafell, a la part alta del poble. | Ajuntament de Calafell
 

Calafell farà una campanya als mercats setmanals que consistirà a canviar bosses de roba per les bosses de plàstics que portin els clients dels dos mercats setmanals. Aquesta actuació, que es desenvoluparà entre el 16 i el 24 de novembre, està emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a la qual l'Ajuntament de Calafell s'ha adherit per vuitena vegada seguida.

 

Per fomentar l'ús de bosses reutilitzables de roba, durant dues jornades se'n lliuraran a tots els clients que portin bosses de plàstic. L'acció es durà a terme el dimarts 19 de novembre i el divendres 22 de novembre als mercadals de Calafell i de Segur de Calafell, en un horari que anirà de les 08.30 hores a les 14.00 hores. El lema de la campanya és 'Bye, bye bosses de plàstic'.

 

Evitar el consum «desmesurat» de bosses de plàstic

El regidor d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Calafell, Aron Marcos, destaca que amb aquesta campanya es vol «conscienciar els compradors, tot oferint eines necessàries per evitar la generació de residus plàstics». El fet d'escollir els mercats setmanals és perquè s'hi produeix «un consum desmesurat de bosses de plàstic», cosa que fas que, quan s'acaba la jornada, quedin grans quantitats de plàstics al carrer que dificulten la neteja.

 

Espectacle al Centre Cívic Cinema Iris

També dins d'aquesta campanya, el dissabte 23 de novembre es farà un espectacle teatral al Centre Cívic Cinema Iris que, sota el títol de 'La botigueta', vol promoure el consum responsable i la sostenibilitat. Es farà a les sis de la tarda i l'entrada és gratuïta. El passat 2018, en el marc de la mateixa Setmana Europea de la Prevenció de Residus, els comerços de Calafell van lliurar bosses tradicionals de cotó per comprar el pa, per així evitar també l'ús de bosses de plàstic.