El Carnaval Xurigué de Calafell 2020 en imatges!

Calafell no farà rues de Carnaval el 2021 però sí actes «simbòlics i virtuals»

Es volen fer concursos de balcons i d'aparadors guarnits

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat la suspensió de les rues de Carnaval del pròxim any 2021, a causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus. El fet de no poder dur a terme actes presencials multitudinaris ha portat el consistori a suspendre les rues de Segur, la Platja i el Poble, que apleguen cada any milers de participants i d'espectadors. Tampoc es farà el carnaval infantil.

 

Actes simbòlics i virtuals

En canvi, l'Ajuntament sí que preveu fer alguns actes simbòlics i virtuals, per mantenir mínimament l'ambientació del carnaval. Entre els primers es preveu impulsar un concurs de balcons guarnits i un altre d'aparadors. Pel que fa a les activitats virtuals, s'estudia fer un concurs de disfresses a través de les xarxes socials, així com el pregó del rei Carnestoltes. El programa alternatiu es donarà a conèixer les pròximes setmanes.

La regidora de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra, ha explicat que s'ha volgut esgotar fins a l'últim moment per veure si es podia fer un carnaval presencial amb limitacions, ja que aquesta celebració té «un fort impacte econòmic al municipi», però ha admès que això no serà possible. Altres municipis de la comarca com el Vendrell o Cunit ja van anunciar fa setmanes l'anul·lació del carnaval del 2021.


Comentaris