Calafell posa detectors a la xarxa de clavegueram per localitzar augments de cabal

L'objectiu és evitar que arribin a sobreeixir
Operaris posant un detector al clavegueram al carrer de Josep Pla, al Mas Mel. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell ha començat a posar detectors a la xarxa de clavegueram del municipi amb els quals es vol localitzar els augments de cabal d'una manera més ràpida. Són uns mecanismes que, segons el consistori, permeten detectar aquests increments del cabal de forma més ràpida i «donen un marge de fins a dues hores per actuar i mirar d'aturar el problema o, si més no, atenuar-ne les conseqüències».

L'objectiu final és evitar que arribin a sobreeixir. Des de l'Ajuntament han apuntat que els augments del cabal al clavegueram es produeixen quan alguns elements sòlids col·lapsen les bombes. És molt habitual que això passi amb tovalloletes que es llencen al vàter, tot i que no s'ha de fer. Un dels llocs on s'ha posat un detector és al carrer de Josep Pla, al Mas Mel. El passat octubre, en alguns carrers i pàrquings de Segur va sortir molta aigua del subsòl, si bé en aquell cas va ser per un augment del nivell freàtic. 

Calafell ja sap les festes locals del 2020

Per altra banda, l'Ajuntament de Calafell ha aprovat, a l'últim ple municipal, els dies de les festes locals del pròxim any 2020. Coincidint amb els patrons de cada nucli, les festes seran el dilluns 29 de juny, per la festivitat de Sant Pere, el dijous 16 de juliol, per la Santa Creu, i el dimarts 29 de setembre, per la festivitat de Sant Miquel. La normativa permet als consistoris designar dues festes locals cada any, que poden augmentar si hi ha més nuclis.

Així, el Poble i la Platja fan festa els dies 29 de juny i 16 de juliol, mentre que Segur de Calafell fa la festa els dies 16 de juliol i 29 de setembre. La resta de calendari dels festius serà el que s'aplica a tot Catalunya, amb els dies 1 i 6 de gener, 10 i 13 d'abril (divendres Sant i dilluns de Pasqua), 1 de maig, 24 de juny, 15 d'agost, 11 de setembre, 12 d'octubre, i 8, 25 i 26 de desembre.

"Arriba la Festa Major d'Albinyana, amb el Nyctalus com a gran protagonista" "‼ Detinguda una dona al Vendrell per atacar una parella i agredir la policia"