Calafell surt de l'AMI i elimina la plaça de l'U d'Octubre

La nova majoria del ple aprova que la plaça porti el nom de Democràcia

Nou mandat i noves majories a Calafell. El bloc constitucionalista del PSC, Ciutadans i PP (12 regidors) ha fet valer la seva majoria per revertir dos acords presos durant l'últim mandat, l'adhesió del consistori a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i el bateig amb el nom de plaça de l'U d'Octubre de la plaça on hi ha les Dependències Municipals de la Platja. 

La moció que ha presentat Maite González, del PP de Calafell, ha rebut el suport esperat dels dos regidors de Ciutadans i també dels nou regidors del PSC, que han estat claus per aprovar la proposta. Els socialistes han recordat que en aquests dos temes ja van votar en contra el mandat passat, però que van respectar «el resultat que va sortir, perquè això és la democràcia», ha apuntat Miguel Àngel Perín.

Cs vota a favor però critica el PP

També Ciutadans ha votat a favor, tot i que José Manuel Tejedor ha criticat el PP per considerar que, presentant aquesta moció, l'únic que ha buscat és «fer una neteja d'imatge». Tejedor ha recordat que el PP va votar a favor dels pressupostos durant el passat mandat, tot i tenir inclosa la quota anual de l'AMI. També ha apuntat que els populars no van fer res per evitar que es posés la placa de plaça de l'U d'Octubre «tot i portar la regidoria de Via Pública».

Vot en contra d'ERC, Sumem + i la CUP

Per la seva banda, ERC, Sumem + i la CUP han votat en contra de la moció. Carles Martín, d'ERC, ha titllat de «presa de pèl que el partit amb més corrupció parli de respecte a la legalitat». Òscar Verge, de Sumem, ha lamentat que «la primera moció que es presenta aquest mandat sigui d'aquesta obsessió que té el PP» en contra del procés català. Per últim, Kilian Fuertes, de la CUP ha remarcat que la moció «és un nou exemple de la judicialització de la política que fa el PP». En Comú Podem i l'UAM s'han abstingut.


Comentaris
Popet
Plaça corrupció, plaça del Gal, plaça de la Gurtel, plaça de l'ERE, plaça del TOP, de'n Josep Borrell, de'n Marchena, dels piolins, de les croquetes... mira q tenien noms per posar-li a la plaça, i li han posat justament el nom del q ells no estan identificats precisament...