Una de les noves màquines de vapor a pressió per fer la neteja viària.

Calafell inverteix dos milions d'euros en la renovació de la maquinària de neteja viària

El consistori encara no ha decidit si el servei es remunicipalitza

L'Ajuntament de Calafell destinarà gairebé dos milions d'euros a la renovació de tots els vehicles i la maquinària de la neteja viària. Des del govern local consideren que el parc mòbil actual ja ha arribat al final de la seva vida útil, després d'una dècada de servei, amb el qual el substituirà aviat. La nova maquinària respondrà al nou disseny del servei de neteja viària que s'ha ideat des de la regidoria d'Ecologia Urbana.

Neteja amb vapor a pressió

Entre la nova maquinària que s'adquirirà destaquen les que es basen en la neteja de vapor a pressió, amb la qual es poden netejar grafits, treure herbes o arrancar brutícia de terra. Calafell va provar aquestes màquines el passat novembre, i en va quedar prou satisfet per a adquirir-ne diverses ara. Igualment, hi haurà una aposta pels vehicles elèctrics, sempre que això «sigui possible en igualtat de prestacions»

El futur del servei de neteja

L'Ajuntament de Calafell es troba en un moment clau per decidir el futur de la neteja viària, ja que enguany finalitza l'actual contracte externalitzat a una empresa. El tinent d'alcalde d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, puntualitza que el disseny del nou servei «és independent de si aquest es remunicipalitza aprofitant el final del contracte vigent, o si s'adjudica de nou externament».

Igualment, l'adquisició del nou parc mòbil per a la neteja viària també és independent, ja que els contractes externs inclouen només la realització material del servei. L'Ajuntament de Calafell també està estudiant el model futur de recollida de residus, ja que el 2021 s'acaba el contracte que està mancomunat al Consell Comarcal del Baix Penedès.


Comentaris