GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Calafell espera que els dos CAP tinguin tot el personal necessari el 2020

Els CAP de Calafell i Segur necessiten tres metges més, a banda d'infermers i administratius
Exterior del CAP de Segur de Calafell. | BP Diari

 

L'Ajuntament de Calafell ha acordat amb el departament de Sanitat de la Generalitat que el nou finançament pels dos Centres d'Atenció Primària (CAP) del municipi es pugui cobrir en dos anys, i no en els cinc que s'havien anunciat primer. D'aquesta manera, els dos centres d'atenció primària, el de Calafell i el de Segur, haurien de tenir tot el personal necessari el 2020, fet que els permetria assolir les ràtios de pacients per metge que estan marcades i que ara no es compleixen.

 

L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, va avançar aquest acord al ple municipal celebrat aquest dilluns, afegint que això també significaria complir amb les reclamacions salarials dels treballadors, que han patit retallades des de l'inici de la crisi, l'any 2008. «D'aquesta manera, el 2020 esperem tenir el servei que ja hauríem de tenir ara», va concloure Ferré. La ràtio mitjana que es fixa a Catalunya és de 1.500 pacients per cada metge, però els professionals dels CAP de Calafell i el Vendrell en tenen uns 2.000.

 

Tres metges més als CAP de Calafell i Segur

Ferré va apuntar al ple que el CAP de Calafell necessita dos metges més, que se sumarien als set que hi ha actualment, mentre que a Segur en caldria un més, dels actuals quatre. També calen més infermers i personal administratiu. El finançament addicional que preveu Sanitat té en compte aspectes com la mobilitat de la població, que fa que en municipis com Calafell hi hagi molta més gent en determinades èpoques de l'any, com ara la Setmana Santa o l'estiu. Ferré va traslladar aquests acords als responsables dels dos CAP del municipi

 

El ple d'aquest dilluns també va aprovar una moció de tots els partits excepte la CUP, encara que també hi van votar a favor, per donar suport a les reclamacions dels treballadors dels centres d'atenció primària de Calafell, pertanyents a la Xarxa Santa Tecla. Aquests reclamen, des de fa setmanes, més personal, millores a les instal·lacions i la recuperació dels salaris. La moció proposa una acció coordinada entre els municipis afectats —al Baix Penedès són Calafell, el Vendrell i l'Arboç— els consells comarcals, i la Diputació de Tarragona. També es demana als grups polítics del Camp de Tarragona amb representació al Parlament de Catalunya que defensin unitàriament l’augment pressupostari.