Calafell es declara municipi contra la prostitució i anuncia que perseguirà els clients

L'Ajuntament també prohibirà la publicitat d'aquests serveis al municipi
Calafell perseguirà la prositució al municipi.   | Cedida.

 

L'Ajuntament de Calafell va aprovar al ple d'aquest passat dilluns 16 de setembre una moció amb la qual es declara municipi contra la prostitució i el tràfic sexual de persones, sumant-se així a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens. L'acord es va prendre al ple amb  un total de 19 vots a favor i les dues úniques abstencions dels regidors del grup de Ciutadans.

Amb aquest acord, el consistori es compromet a impulsar diverses mesures, entre les quals hi ha l'erradicació de la demanda. Així, es denunciarà, perseguirà i penalitzarà el client, incloent a les ordenances multes econòmiques pels consumidors de prostitució. També es perseguiran els proxenetes, exigint al govern espanyol que estableixi una normativa que penalitzi els homes que compren dones amb fins de comerç sexual amb multes i penes de fins a sis mesos de presó, com es fa en països com Suècia.

 

Deslegitimar social i públicament els prostituïdors

Encara seguint l'exemple de Suècia, les accions punitives no es dirigiran a les dones prostituïdes, sinó que, en col·laboració amb les altres administracions, es buscaran fons dels Serveis Socials per ajudar a les dones que desitgin deixar aquesta ocupació. D'aquesta manera, el que es busca és «deslegitimar social i públicament els prostituïdors, protagonistes, actors responsables i còmplices actius en aquesta forma de violència de gènere».

La moció també demana al govern central que «embargui els béns de la indústria del sexe», per invertir-los en el futur de les dones que exerceixen la prostitució, «proporcionant recursos econòmics i alternatives reals». Un altre punt és que Calafell prohibirà la publicitat de prostitució, per mitjà de qualsevol suport, al terme municipal i als mitjans de transport urbà. De la mateixa manera, es demana a les administracions central i autonòmica que impedeixin que els mitjans de comunicació «es lucrin amb l'explotació sexual de les dones, oferint serveis sexuals en anuncis o publicitat».

"El Centre de Llorenç inaugura la seva nova seu" "Pinnae lliura els ajuts del 2019 a deu entitats socials del Penedès"