Calafell convertirà en una rambla l'actual Passatge de Sant Antoni

Enllaçarà l'estació de ferrocarril amb el Passeig Marítim

El Passatge de Sant Antoni, situat a la platja de Calafell.
El Passatge de Sant Antoni, situat a la platja de Calafell. | Google Maps
 

Les obres de remodelació de l'actual Passatge de Sant Antoni, situat al nucli de la Platja de Calafell, ja han començat. Es tracta d'una actuació amb la qual es vol fer una rambla que enllaci l'estació de ferrocarril amb el Passeig Marítim, i que rebrà el nom de rambla d'Antoni Artigas. Aquest passatge estret esdevindrà una rambla de quinze metres d'amplada, dels quals la meitat seran vorera, amb l'objectiu que es converteixi en una porta d'entrada a la façana marítima del municipi.

Les obres en el tram més proper a l'estació de tren —el que va de l'avinguda de Mossèn Jaume Soler fins al carrer de Vilamar— aniran a càrrec dels promotors que impulsaran també una promoció immobiliària, d'acord amb el pla general. El tram que va del carrer de Vilamar fins al Passeig Marítim anirà a càrrec de l'Ajuntament. Aquí hi ha un jardí i una casa, de propietat municipal, que està catalogada i serà restaurada amb l'objectiu de donar-li algun ús futur.

En record de l'empresari i promotor turístic Antoni Artigas

Tot el vial rebrà el nom de rambla d'Antoni Artigas, un empresari i promotor turístic que va morir fa pocs anys. Aquesta denominació es va aprovar al ple del passat mes de febrer. Tota l'actuació tindrà un cost de 535.000 euros, dels quals 300.000 euros els assumiran els promotors en el tram que desenvoluparan, i la resta l'Ajuntament. Des del consistori destaquen que amb aquesta intervenció es vol ajudar a rehabilitar una zona de la platja que presenta «un espai públic deteriorat». 

Ja en els últims anys s'han fet actuacions en aquest passatge, però més centrades en el subsòl, on s'hi ha fet una nova canalització i bombament d'aigües residencials, que va servir per substituir el que hi havia fins a aquell moment al carrer de Sant Pere.


Comentaris

envia el comentari