GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Calafell obre una oficina d'atenció al col·lectiu LGTBI

La bandera del col·lectiu LGTBI, a l'Ajuntament de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell posarà en marxa una oficina d'atenció a les persones LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals), amb la voluntat de donar-los suport davant de les discriminacions que puguin patir. L'oficina també impulsarà accions per assolir el reconeixement ple dels seus drets i buscarà els recursos necessaris per acompanyar i guiar l'usuari en tot allò que faci falta. 

 

L'oficina és possible gràcies a un acord entre el consistori calafellenc i la direcció general d'Igualtat de la Generalitat. Com a resultat de l'acord, ja s'ha fet un taller de formació per a tècnics i personal de diferents àrees de l'Ajuntament, com ara les d'alcaldia, comunicació, benestar social, atenció al ciutadà, cultura, ensenyament, joventut, treball, esports, policia local, turisme, immigració, recursos humans o urbanisme, entre d'altres.

 

Un dels municipis més grans de la costa que se suma a l'atenció LGTBI

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, destaca que aquest «era un compromís que teníem, ja que forma part del programa dels Serveis Socials municipals, el 2016 van començar a activar les primeres accions que desemboquen finalment en la creació d’aquest servei LGTBI». Per la seva banda, la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, ha subratllat que «Calafell és un dels municipis de costa més importants que s’afegeix a la xarxa d’atenció integral LGTBI», afegint que això «és un fet transcendent per a tota la comarca».

 

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, creu que per Calafell «serà tant un repte com una oportunitat poder demostrar, com a municipi turístic, que som un poble obert i tolerant, on tothom és benvingut». Ferré ha afegit que «qualsevol persona que pugui tenir un problema amb persones intolerants amb la diversitat o patir situacions discriminatòries, tindrà un ajut i un suport des de l’Ajuntament». Ara es començarà una prova pilot del servei durant els últims mesos del 2018, perquè es consolidi totalment en el pròxim any 2019.