Un carrer comercial de Calafell Platja.

Calafell aprova una partida de 750.000 euros per ajudar el teixit econòmic local

Se'n poden beneficiar comerços, autònoms, empreses i el sector turístic

L'Ajuntament de Calafell ha aprovat al ple d'aquest dijous 11 de juny les bases que regiran els ajuts al teixit econòmic local, després de la crisi provocada per l'expansió del coronavirus. Es tracta d'un pla de rescat de 750.000 euros que aniran destinats al comerç, els autònoms, les empreses locals i el sector turístic, i els ajuts seran compatibles amb els que provinguin d'altres administracions.

Quatre línies d'ajuts

Un cop resoltes les al·legacions que es poden fer ara, i les bases estiguin aprovades definitivament, s'obrirà el termini per demanar les ajudes. En total es tracten de quatre línies d'ajuts. Una és pel sector turístic —hotels, pensions, apartaments i empreses que gestionen habitatges d'ús turístic—, a la qual s'hi destinen 85.000 euros.

La segona línia, a la qual es dediquen 425.000 euros, és pel sector comercial, mentre que n'hi ha una tercera de 140.000 euros per a empreses o autònoms d'altres sectors econòmics. Finalment, es destinen 100.000 euros pels establiments comercials amb presència i participació activa al portal virtual decalafellacasa.com.