INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Calafell farà un pla contra el masclisme i el sexisme a l'oci nocturn

La mesura s'ha plantejat junt amb l'associació empresarial Calafell Nit
Els Mossos, al carrer Monturiol de Calafell Platja. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell ha avançat que farà un pla de lleure nocturn per combatre les actituds masclistes i sexistes en aquest entorn. Aquesta mesura, que es treballarà de forma conjunta amb l'associació empresarial Calafell Nit, té com a objectiu erradicar el sexisme i el masclisme en les activitats de l'oci nocturn, especialment en zones com la platja, on es concentren la majoria d'aquests locals.

 

El consistori destinarà 28.000 euros a l'elaboració del pla, que estarà inclòs dins el pressupost del 2020. L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, apunta que aquesta és una proposta que ja s'havia plantejat l'anterior mandat, «arran de la reaparició de problemes al carrer de Monturiol», però que va quedar «estancada per les dificultats per aprovar pressupostos amb un govern en minoria». Ara, el govern local de Calafell està disposat a recuperar-lo.

 

La polèmica campanya d'un local d'oci nocturn

La mesura s'anuncia després que sorgís una polèmica amb un local de la platja que, per promocionar una festa, sortejava 'abraçades de cambreres'. L'entitat feminista La Malva va denunciar la publicitat, i l'Ajuntament de Calafell la va rebutjar, qualificant-la de «repugnant i inconcebible». Ramon Ferré puntualitza que el pla d'oci nocturn no es planteja ara per aquesta «campanya inadmissible», remarcant que els problemes de lleure nocturn a Calafell «són a més nivells».

 

Tot i això, el batlle reconeix que «accions masclistes com aquesta posen el dit a la nafra i obliguen a posar-hi mà sense més espera», en referència a la campanya del local Coco Beach. Per Ferré, el pla permetrà «tenir un full de ruta ben definit, amb accions realistes i que puguin oferir un resultat», recordant que al carrer Monturiol «s'ha fet molta feina urbanística, policial i educativa, però hi ha unes problemàtiques que no acaben mai del tot, i no és únicament el soroll». Des del govern han explicat que portaran una moció al pròxim ple municipal «per declarar Calafell municipi lliure de proxenetisme i de prostitució».

Més notícies de la categoria Baix Penedès