Calafell també vol tenir la seva plaça de l'1 d'Octubre

El ple debatrà una moció dels partits i les entitats sobiranistes on proposen un espai de la platja
La placeta on hi ha les Dependències Municipals de la Platja de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Tal com han fet el Vendrell, Valls o Masllorenç, Calafell també podria tenir un espai dedicat a l'1 d'octubre. El ple municipal del pròxim dilluns 1 d'octubre debatrà una moció dels grups municipals del PDeCAT, ERC i la CUP, elaborada conjuntament amb l'ANC i el CDR de Calafell, on es demana donar el nom de plaça de l'1 d'Octubre a la placeta que hi ha davant les Dependències Municipals de Calafell Platja, que actualment no té cap denominació.

 

Segons ha explicat la portaveu del PDeCAT, Sandra Suárez, a aquest mitjà, aquesta ha estat una proposta que ha sorgit del grup de treball en el qual hi ha els diferents grups sobiranistes del consistori i les entitats civils. S'ha escollit aquest lloc precisament perquè no té cap nom i així no s'haurà de fer un canvi de nom que afecti cap dels veïns que viuen als habitatges de l'altra banda del carrer, que se seguirà dient carrer de Sant Pere. 

 

Bateig simbòlic el mateix 1 d'octubre

Tot i que el resultat de la moció és una incògnita, tot indica que aquesta podria tirar endavant, ja fos amb els vots dels regidors d'UAM o amb el del regidor no adscrit, Jesús Benedicto, que actualment milita a ERC. Precisament pel mateix dilluns 1 d'octubre a les vuit de la tarda s'ha preparat un acte a la mateixa placeta de les Dependències Municipals de la Platja on es vol fer el bateig d'aquest espai, per posar-li el nom d'1 d'octubre.

 

Tal com ha especificat Suárez, serà un acte «simbòlic» perquè, encara que s'aprovi el mateix dilluns la moció, encara trigarà un temps a poder posar-se la placa oficial. Des de Ciutadans de Calafell ja han criticat aquesta moció, assegurant que s'ha presentat saltant-se «el ROM, el protocol de nomenament de carrers i la participació ciutadana». José Manuel Tejedor, portaveu del grup municipal, ha lamentat que la moció «només busca la confrontació i la provocació» i ha criticat l'alcalde, Ramon Ferré, per haver-la acceptat a l'ordre del dia.