Els calafellencs ja poden votar entre més de 50 propostes dels pressupostos participatius

El consistori destina 500.000 euros a aquesta iniciativa
La plaça de Catalunya de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Tots els empadronats a Calafell majors de setze anys ja poden votar, a partir d'aquest dilluns 7 d'octubre, entre les 53 propostes definitives dels pressupostos participatius del 2020. Els serveis tècnics municipals han validat més de 50 propostes de les 108 que es van recollir durant la fase de presentació, que són les que compleixen les condicions fixades i són considerades viables. 

La votació es pot fer fins al 20 d'octubre, a través de la plataforma digital decidim.calafell.cat, a la qual cal registrar-se. Cada persona pot votar només una proposta. Algunes de les propostes que es poden votar són la creació de parcs i jardins, l'habilitació d'espais per animals, com pipicans, o les millores a la via pública, sigui en voreres, l'asfalt o els aparcaments. En aquest enllaç es poden consultar totes les propostes que se sotmeten a votació

L'Ajuntament de Calafell destina a aquesta edició dels pressupostos participatius un total de 500.000 euros, que representa un 1% del pressupost municipal anual. Les 108 propostes recollides en la primera fase van suposar la millor xifra des que es va començar a fer aquesta iniciativa. D'aquestes 108 propostes, gairebé la meitat, 53, són les que ara poden ser votades pels veïns del municipi.

Turisme de Calafell, a la fira de París

Per altra banda, Turisme de Calafell ha pres part aquesta passada setmana a la fira IFTM Top Resa que s'ha fet a París, en una acció promocional que té l'objectiu de fidelitzar el turisme francès al municipi. La tinent d'alcalde de Turisme de l'Ajuntament, Lluïsa Lastra, ha recordat que «el francès és un mercat molt interessant per nosaltres, perquè acostuma a ser un turisme familiar i que té en la relativa proximitat un valor afegit». Turisme de Calafell ha pres part a la fira en col·laboració amb l'agència Calafell Evasion, que treballa portant turisme francès a tota la Costa Daurada.

"❗🚗 COMPARTIU: Busquen un cotxe que va atropellar 2 joves a Cunit i va fugir" "🔴 Destrossada una marquesina del passeig Marítim de Cunit"