Calafell ja té el projecte per rehabilitar l'edifici de l'antic mercat de Segur

L'Ajuntament farà les obres i en repercutirà el cost als propietaris
L'edifici de l'antic mercat de Segur serà rehabilitat. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell ja té aprovat el projecte per rehabilitar l'edifici on hi havia l'antic mercat de Segur, que des de fa anys presenta deficiències importants. El cost de les obres pujarà a gairebé 430.000 euros i es farà mitjançant una execució subsidiària, és a dir, el consistori farà les obres i en repercutirà el cost als propietaris. 

 

Un edifici amb diverses deficiències

L'edifici on hi havia l'antic mercat de Segur va ser construït el 1974 i presenta nombroses deficiències. D'una banda, el sostre del soterrani es troba en molt mal estat, fins al punt que ha hagut de ser apuntalat, i té nombroses filtracions d'aigua. Per altra banda, la façana i els balcons de l'edifici pateixen sovint despreniments. A més a més, els últims anys hi ha hagut diversos incendis al seu interior, que han provocat importants ensurts als veïns que viuen als pisos superiors.

El tinent d'alcalde de Territori, Miguel Ángel Perín, ha assenyalat que el projecte ha estat el fruit d'una gestió «molt laboriosa, de prop de cinc anys, per trobar una solució i acordar-la amb les diferents comunitats de propietaris que conviuen en aquest edifici: els residents, els locals comercials, la planta on hi havia el mercat i el pàrquing».

 

Perín defensa la fórmula per fer les obres

Perín ha defensat la fórmula per executar les obres, assegurant que, d'una altra manera, aquestes «representarien una gran dificultat per a les comunitats de veïns, sobretot per posar-se d'acord comunitats molt diferents, amb interessos i capacitats econòmiques diverses». Tot i que l'edifici no ha estat mai municipal, l'Ajuntament en manté una petita participació del 8% de la planta on hi havia el mercat, que representa el 0,2% del total de l'edifici

"El Vendrell elimina els contenidors soterrats per ser «poc eficients»" "Temor al Baix Penedès pel possible «relaxament» amb l'arribada dels «veïns d'estiu»"