Els calafellencs ja poden fer propostes per invertir els 500.000 euros dels comptes participatius

Hi ha temps fins al 15 de setembre
La plaça de Catalunya de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Els ciutadans de Calafell ja poden començar aquest dilluns 2 de setembre a fer les propostes per als pressupostos participatius de l'any 2020. El termini per a fer-ho és fins al 15 de setembre, i hi poden prendre part tots els ciutadans més grans de setze anys, estiguin empadronats o no al municipi. Només es pot fer una proposta per persona. Igual que en l'anterior edició, la participació es fa mitjançant la plataforma electrònica decidim.calafell.cat.

 

Els comptes participatius de l'Ajuntament de Calafell arriben enguany amb novetats, ja que les propostes poden esgotar l'import màxim de 500.000 euros. En l'anterior edició, es va posar un límit de 200.000 euros. Les propostes han de ser per inversions relacionades amb l'espai públic o la millora d'equipaments municipals. Els serveis tècnics municipals s'encarregaran de valorar-les entre el 16 i el 27 de setembre. Posteriorment, es faran les votacions entre els dies 7 i 20 d'octubre.

 

Segona inscripció per al Pla de Transició al Treball

Per altra banda, aquest mateix dilluns 2 de setembre s'obre a Calafell un segon període d'inscripció per al Pla de Transició al Treball 2019-2020. Es tracta d'un veterà programa que mira de facilitar la inserció al mercat laboral dels joves que no han superat l'ESO. Les inscripcions es poden fer fins al 12 de setembre a la seu del PTT, al carrer de Jaume Pallarès, de dilluns a divendres, entre les nou del matí i les dues del migdia. 

 

Si queden places lliures després d’aquest termini, els interessats podran apuntar-se fins al 29 de novembre. El PTT és una activitat formativa gratuïta per als usuaris, que organitzen el Departament d’Educació de la Generalitat i la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell. S'ofereixen especialitats com ara auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, auxiliar de muntatges d'instal·lacions electrotècniques en edificis, i auxiliar d'hoteleria, cuina i serveis de restauració.