Calafell farà refugis per a gats en antics contenidors de vidre

És una iniciativa que ja s'ha impulsat en altres municipis
Imatge d'arxiu d'un contenidor de vidre. | Ecovidrio
 

L'Ajuntament de Calafell preveu crear refugis per a gats de carrer en antics contenidors de vidre. Així ho ha apuntat la regidora de Protecció Animal, Helena Rubio, al Diari de Tarragona, explicant que és una iniciativa que ja s'ha dut a terme en altres municipis amb bons resultats. Per a aquesta finalitat es fan servir contenidors de vidre vells, als quals se'ls fa una petita obertura perquè els gats puguin entrar i sortir, així com una porta més gran perquè ho facin els alimentadors de les colònies, per deixar el menjar o netejar.

Des del consistori calafellenc apunten que amb aquesta iniciativa es mantindria més net el carrer, alhora que es podria fer pedagogia de la importància de mantenir les colònies de gats ferals perquè suposen un control de plagues de ratolins o insectes. En una primera fase es preveu posar quatre contenidors-refugi en diferents punts del municipi, que encara no s'han decidit. També es miraran de decorar aquests contenidors amb la col·laboració dels alumnes de les escoles. Des de fa un any, Calafell ha fet diverses iniciatives per controlar les colònies de gats del municipi.

Servei de vigilància a l'estació de Segur de Calafell 

Per altra banda, des de l'Ajuntament de Calafell també s'han pronunciat sobre la notícia del passat divendres referent al servei de seguretat de l'estació de Renfe de Segur de Calafell. L'estació es troba sense seguretat des de fa dues setmanes per la «perillositat» d'aquesta estació. Els vigilants reclamen més protecció perquè asseguren que reben moltes agressions, raó per la qual la companyia que porta la seguretat, Trablisa, ha decidit cancel·lar el servei.

Des del consistori han exigit «la restitució immediata del servei de vigilància», recordant que «Adif, Renfe o Rodalies de la Generalitat s'han de fer responsables de la seguretat de les instal·lacions, dels passatgers i dels empleats», així com «dels mateixos vigilants, amb un nombre d'efectius més gran i amb l'equipament necessari».

"💡ATENCIÓ: Milers de veïns sense llum per una avaria d'Endesa al Baix Penedès" "La Bisbal del Penedès aprova el pressupost pel 2020, que puja a 4,5 milions"