Calafell reparteix ampolles per netejar els orins dels gossos

S'han d'omplir amb aigua i vinagre
Aron Marcos, amb les ampolles que es reparteixen entre els propietaris de gossos. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell ha començat una nova campanya per tenir els carrers nets, en aquest cas en referència als pixats de gossos. Per això s'han començat a repartir, entre els propietaris de gossos que estiguin inscrits al cens municipal d'animals, ampolles per usar amb aquesta finalitat. Són recipients que estan retolats perquè s'omplin amb aigua, una meitat, i amb vinagre l'altre. Es poden aconseguir a les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC). 

Aron Marcos, regidor d'Ecologia Urbana de Calafell, destaca que l'ús del vinagre és «perquè neutralitza l'olor dels orins dels gossos», amb el qual «evita les molèsties per als humans, però també posa fre a l'hàbit d’aquests animals de marcar llocs amb la seva orina». Marcos afegeix que el vinagre és més eficaç, i també més saludable, que altres substàncies que s'usen per a aquesta finalitat, com el lleixiu. 

 

Oportunitat per censar els gossos

Tot i que la campanya està dirigida als propietaris de gossos que estan censats, des del consistori remarquen que és una oportunitat per censar els animals que no ho estan, un tràmit que, recorden, és obligatori. Es tracta d'una inscripció gratuïta, però que té un abonament de cinc euros per la placa identificativa que es posa a cada gos. L'Ajuntament de Calafell apunta que les deposicions dels gossos són un dels casos d'incivisme que produeix més queixes entre els ciutadans.

Són queixes que fan referència tant als excrements sòlids com als pixats. Amb aquesta campanya, esperen que es pugui millorar la situació, amb el qual Calafell «pugui tenir uns carrers més nets». La campanya no només posa el focus en la neteja dels orins, sinó que també es donaran instruccions per evitar que els animals orinin a les façanes d'edificis o a sobre de mobiliari urbà, com ara fanals, bancs o jardineres

També et pot interessar:

"🚅❗ Les estacions de tren del Baix Penedès, «les més perilloses que hi ha» segons els vigilants" "La Bisbal del Penedès es connectarà al Consorci d'Aigües de Tarragona"