Calafell suma més de dues setmanes sense nous casos de coronavirus

Els centres de Salut del municipi reprenen algunes visites d'especialitats

Calafell mostra les últimes setmanes una bona tendència en el control de la pandèmia del coronavirus. Aquest dilluns 1 de juny s'ha fet una reunió entre l'Ajuntament, responsables de la Xarxa Santa Tecla i membres dels centres de salut del municipi, on s'ha fet un repàs de la situació actual. La dada més positiva és que Calafell suma més de dues setmanes sense detectar nous casos de coronavirus.

La xifra del total acumulat es va quedar aturada a 89 positius a mitjans de maig. Tot i que les últimes setmanes es fan tests PCR als CAP a les persones que presenten símptomes compatibles amb la malaltia, cap d'aquests ha donat positiu. La incidència al municipi ha estat, fins ara, de 33 positius per cada 10.000 habitants. Des del consistori indiquen que és una xifra tres vegades menor que la que hi ha, per exemple, a l'àrea metropolitana de Barcelona.

 

Alerten que el risc de contagi es manté

Tot i això, des del consistori han tornat a demanar prudència, ja que el risc de contagi segueix «sent alt» i cal «no abaixar la guàrdia». De fet, l'estudi de seroprevalença realitzat recentment confirma que Calafell té una immunitat «irrellevant», ja que de 60 casos triats al municipi com a mostra representativa, en cap d'ells es va detectar que s'hagués passat la malaltia. A tot el Camp de Tarragona, la seroprevalença és de l'1,6%.

Però la bona tendència de les últimes setmanes ja permet anar recuperant l'activitat assistencial als CAP del municipi. Els dos centres de salut calafellencs han reprès algunes visites en especialitats que ofereixen, com ara de radiologia. Tot i això, l'atenció primària se segueix fent amb el sistema de consulta telefònica i per correu electrònic, per evitar aglomeracions de gent als centres de salut.

La tendència actual que hi ha a Calafell es manté similar a tot el Baix Penedès, que durant el segon mes d'estat d'alarma ja va constatar una caiguda important de nous positius de coronavirus. Tampoc al Vendrell s'han detectat nous positius de coronavirus en el centenar de proves PCR fetes des de l'11 de maig, quan es va entrar a primera fase de la desescalada.

"De 'botellón' a les Madrigueres: amb el desconfinament retorna l'incivisme al Vendrell" "La piscina municipal d'Albinyana restarà tancada aquest estiu"