El sistema de videovigilància de la policia local de Calafell.

Calafell posarà més càmeres de videovigilància al carrer

Les últimes setmanes s'han produït diversos robatoris en comerços

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que incrementarà el nombre de càmeres de videovigilància a la via pública, amb l'objectiu de prevenir la inseguretat i els robatoris. Les últimes setmanes s'han produït diversos casos de robatoris en comerços del nucli del Poble, com el que va patir un cèntric cafè el passat 11 de desembre o el que es va fer en una clínica veterinària a finals d'octubre.

La nova remesa de càmeres es posaran en llocs «sensibles» del municipi, així com en edificis municipals i a les entrades a les urbanitzacions. Aquestes són càmeres que estan connectades les 24 hores a la policia local. Calafell va estrenar el nou sistema de videovigilància el febrer del 2019, amb una vintena de càmeres repartides pel municipi. Segons ha avançat l'alcalde, Ramon Ferré, aquest sistema admet fins a cent càmeres, amb el qual ara s'ampliarà el nombre. «Estem estudiant on les posem i amb quin calendari», ha detallat el batlle.

Identificar i detenir autors de robatoris

Des de l'equip de govern assenyalen que les càmeres instal·lades fa un any han servit per «combatre la delinqüència». Com a exemple, apunten la identificació i detenció dels autors d'una cadena de robatoris a l'interior de vehicles a diferents indrets del municipi, com el nucli antic. També s'assegura que han ajudat a reduir «les conductes incíviques i el mal ambient» pels voltants de l'estació de Segur de Calafell.

Tot i això, Ramon Ferré admet que a l'estació de Segur es manté una certa «sensació d'inseguretat», raó per la qual s'està estudiant incrementar el nombre de càmeres a la zona. On també es posaran càmeres serà en diversos edificis municipals que encara no en tenen. En aquest sentit, l'alcalde posa com a exemple les càmeres del Mercat Municipal, que serveixen per vigilar la presència de carteristes, però també dona informació «dels fluxos de persones que van al mercat, quins volums, i per quines portes accedeixen».


Comentaris