Calafell repararà la vorera nord del Passeig Marítim a Segur

La vorera té desperfectes causats per l'arbrat i el mal estat de les conduccions soterrànies
La vorera que es repararà al Passeig de Segur. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell vol reparar la vorera nord del Passeig Marítim de Segur, la zona en la qual es troben els comerços i establiments d'hostaleria. El projecte ja s'ha tret a licitació i afectarà un quilòmetre de vorera, que presenta molts desperfectes per l'arbrat i el mal estat d'algunes conduccions soterrànies de l'aigua i el clavegueram. El pressupost per aquesta obra és d'1,6 milions d'euros, dels quals gairebé 200.000 seran aportats per la Diputació de Tarragona a través del Pla d'Acció Municipal (PAM).

 

El projecte, les obres del qual haurien de durar uns sis mesos perquè estiguin a punt abans de l'estiu, preveu la renovació de les conduccions d'aigua i clavegueram. Les actuals tenen moltes pèrdues, el que provoca l'enfonsament de la vorera. Les noves canonades tindran un recobriment anticorrosiu per prevenir l'alta salinitat que hi ha en aquesta zona, molt pròxima al mar. També es connectaran les conduccions del passeig amb les d'altres carrers transversals perquè l'aigua circuli.

 

Nou arbrat i enllumenat

Pel que fa a l’arbrat, l'Ajuntament ha avançat que s’aplicarà la solució d’escocells més grans, ja que els actuals, que són molt petits, fan que les arrels siguin molt superficials i aixequin la vorera. També es renovarà l'enllumenat i es posaran al dia elements d'accessibilitat com els guals de vehicles o els passos de vianants amb vorera adaptada. Fa set anys, el 2011, ja es va arreglar un tram de la vorera nord del passeig, concretament el que va del carrer del Rin fins al carrer d'Antonio Almanzor. Ara es farà la resta.

 

Durant aquests anys, el consistori ha anat fent actuacions puntuals. En alguns punts no hi ha enrajolat, sinó una base de ciment provisional per evitar les ensopegades i caigudes dels vianants. Amb l'obra, s'espera solucionar aquests problemes, i també l'entollament d'algunes zones, provocat pel mal estat de les conduccions soterrànies i per la pujada del nivell freàtic de l'aigua.