Una protesta contra la violència masclista.

Calafell ha atès durant l'últim any més de 100 dones per violència masclista

L'atenció al SIAD ha augmentat un 25% en aquest primer any de mandat

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Calafell ha atès durant l'últim any un total de 106 dones per situacions relacionades amb la violència masclista. Són dades que ha ofert l'Ajuntament de Calafell quan es compleix el primer any des de l'inici de l'actual mandat. D'aquestes, 44 han rebut assessorament psicològic i 38 han fet ús del servei d'assessorament jurídic.

En global, el SIAD ha augmentat les atencions a dones un 25% aquest últim any. En total se n'han fet 1.196 a 150 dones diferents. El SIAD també fa atencions a homes (10 l'últim any), que generalment són fills o altres familiars de les dones ateses. El SIAD és una de les tres branques de l'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament, junt amb el servei d'atenció al col·lectiu LGBTI i les polítiques d'igualtat. El consistori ha arribat a un acord amb la Sareb per disposar de 58 pisos de lloguer social, alguns dels quals es destinaran a casos de violència masclista.

El doble d'assignació al pressupost del 2020

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La regidora d'Igualtat, Helena Rubio, ha remarcat que al pressupost d'aquest 2020 s'ha «gairebé doblat l'assignació a aquestes polítiques, amb partides de nova creació per a igualtat, atenció a la dona i els col·lectius LGBTI, i un increment de la resta de partides». Algunes de les actuacions impulsades han estat l'adhesió al protocol de seguretat contra les violències masclistes en entorns d'oci o la creació de Punts Liles al Carnaval.