Imatge d'un gos i un gat

Calafell inicia una campanya per promoure el cens i posar el xip als animals de companyia del municipi

S'aplicaran descomptes per posar el xip, que tindrà un preu de 25 euros | Es donarà un obsequi a tothom qui censi l'animal a l'ajuntament

Calafell inicia una campanya per  censar  els animals de companyia del municipi. El recompte es farà mitjançant el  xip obligatori, que els usuaris hauran de posar a les seves mascotes, tot i que a un preu reduït. La campanya, dirigida a gossos i gats, s'iniciarà dilluns vinent, 11 de gener, i durarà fins a l'11 de març.

Per tal d'efectuar la campanya, s'han posat a disposició diversos centres veterinaris  de Calafell, com Vidavet, Garem i Lucentum, on les persones que tinguin un gos o un gat els podran implantar el xip  per un reduït preu de només 25 euros.

A més, si posteriorment  censen l'animal a l'Ajuntament de Calafell, el cost serà de només cinc euros. El consistori ha anunciat que per cada animal censat s'atorgarà un obsequi: una ampolla per diluir orins, un estoig per a bossetes per recollir excrements i una motxilla.

Incentivar la ciutadania a censar els animals

La regidora de Benestar Animal, Helena Rubio, ha explicat que «Hem activat aquesta campanya per facilitar el compliment de la  normativa municipal sobre tinença d’animals, fins i tot incentivant-lo amb descomptes econòmics i regals».

Rubio també ha recordat que complir amb la normativa municipal és una manera de «fer palès el compromís  que adquirim amb els nostres animals quan arriben a casa nostra». També ha destacat la importància del xip, ja que permet  recuperar a l'animal si es perd.

Les clíniques  Vidavet es troben ubicades al carrer Mallorca i carrer de les Eres; la clínica Garem es pot trobar a la plaça Pau Casals i la clínica Lucentum es troba al local S1 del Port de Calafell.