Fan una campanya per demanar un institut a Coma-ruga

Creuen que el nombre d'alumnes del barri ja és prou gran per tenir un centre de secundària
L'Institut Andreu Nin del Vendrell. | BP Diari

 

Una veïna de Coma-ruga ha iniciat una campanya a Change.org per demanar que es posi un institut de secundària a Coma-ruga. La petició, que ha sumat ja moltes edicions en poc temps, reclama que en aquest barri marítim també hi hagi un centre de secundària, recordant que hi ha dues escoles de primària, i que els seus alumnes, quan tenen edat d'anar a l'institut, s'han de desplaçar cap al nucli del Vendrell de manera forçosa.

La veïna apunta que els alumnes a partir dels dotze anys «s'han de desplaçar amb el bus» entre les set i dos quarts de vuit del matí per un trajecte que pot arribar a durar «una hora amb l'itinerari del bus». La demanda sorgeix pel fet que el Departament d'Ensenyament ha confirmat que el pròxim curs l'escola Teresina Martorell passarà a ser un Institut Escola, amb el qual la ciutat tindrà cinc instituts, però cap d'ells a les platges.

El Vendrell tindrà cinc instituts el curs vinent

Actualment, el Vendrell té els instituts Baix Penedès i Andreu Nin a la zona escolar, el Mediterrània a l'Oasis i el centre concertat del Sagrat Cor, que ofereix tant l'ensenyament de primària com de secundària. Des d'Ensenyament s'ha optat per convertir l'escola Teresina Martorell, situada al Botafoc, en un Institut Escola, per donar un impuls a un centre que actualment té un alt nivell d'alumnes d'origen immigrant.

Aquest canvi també obriria la porta a fer modificacions en el model de sectorització escolar, que actualment divideix el municipi en dues parts, separades per la riera de la Bisbal. A les platges del Vendrell hi ha dues escoles de primària, el Pla de Mar i els Secallets, situades ambdues a la zona de Coma-ruga. Quan els alumnes passen a secundària no els queda més opció que desplaçar-se al nucli del Vendrell. Tot i que la petició la dirigeixen a l'Ajuntament del Vendrell, els aspectes relacionats amb l'educació primària i secundària depenen de la Generalitat.

També et pot interessar:

"Neix una associació d'ajuda a la depressió al Vendrell i Creixell" "Sheila, la jove assassinada a Alacant, va viure a Calafell"