L'Orquestra Camera Musicae, actuant a la plaça Nova del Vendrell.

El Canal 33 reviu el concert d'homenatge que el Vendrell va fer a l'Orquestra Pau Casals

L'actuació de la Camera Musicae va tenir lloc el 12 de juliol a la plaça Nova

El Canal 33 permetrà reviure, aquest divendres 14 d'agost, a les 23.20 hores, el concert d'homenatge a l'Orquestra Pau Casals que es va fer al Vendrell el passat 12 de juliol. El canal de la televisió pública catalana retransmetrà el concert que es va gravar un mes enrere, i que va ser l'acte central de la celebració de la Capitalitat de la Cultura Catalana. L'actuació, impulsada per la Fundació Pau Casals i l'Ajuntament del Vendrell, s'emmarcava també en la commemoració del centenari de l'Orquestra Pau Casals.

Una nit màgica

L'Orquestra Camea Musicae, sota la direcció de Jordi Mora, va interpretar a la plaça Nova del Vendrell una selecció de les obres que l'Orquestra Pau Casals havia fet en aquest mateix emplaçament 93 anys enrere, el 10 de juliol del 1927, amb motiu de l'homenatge que Pau Casals va rebre per part de la seva vila nadiua. Aquest 2020, les obres que es van poder sentir van ser l'Ària de la 'Suite núm. 3 en Re Major, BWV 1068' de Bach i la 'Simfonia núm. 3, op. 55 - Heroica' de Beethoven.

El concert, que s'havia plantejat com la inauguració del Festival Internacional Pau Casals, finalment suspès, es va fer seguint totes les mesures de seguretat per la Covid-19. L'aforament a la plaça va ser només de 40 espectadors, tots separats entre ells, mentre que es va ubicar una pantalla a la plaça del Tívoli amb 90 cadires més, i una altra a la Vil·la Casals de Sant Salvador amb vint places més.

El mateix dia, el concert es va retransmetre en directe a través de RTV el Vendrell, amb el suport a la producció de la Xarxa de Televisions Locals. Ara, el Canal 33 se suma a l'homenatge amb la retransmissió en diferit d'aquest concert.


Comentaris