GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El carrer d'Abadessa Emma, el nou punt delicat de la xarxa viària del Vendrell

L'excés de velocitat augmenta la perillositat en un carrer sense senyalització horitzontal
Un accident al carrer d'Abadessa Emma del Vendrell. | BP Diari

 

El Vendrell té un nou punt delicat a la seva xarxa viària, el carrer d'Abadessa Emma, al sector dels Bulevards. És en aquesta via on aquest dilluns 12 de novembre es va produir un accident entre una furgoneta i un turisme, amb una persona ferida menys greu. No és el primer cop que això passa. Els últims mesos hi ha hagut diversos accidents similars en aquest carrer que connecta la zona escolar amb la carretera de Tarragona

 

El carrer d'Abadessa Emma es va obrir al trànsit fa pocs anys, i s'ha convertit en una via important per on hi passen molts vehicles a les hores d'entrada i sortida de les escoles. En ser una zona sense veïnat i amb poc trànsit de vianants, molts vehicles hi passen amb una velocitat elevada. Des de la regidoria de la Policia confirmen que aquest és un punt on sovint s'hi fan controls de velocitat, i s'enxampen cotxes circulant a una velocitat molt superior a la permesa, que és de 40 km/ hora.

 

La cruïlla en la qual el senyal d'STOP està tapat per la vegetació d'un arbre. | BP Diari

 

Sense senyalització horitzontal ni pas de vianants

Un altre dels problemes del carrer és que no hi ha senyalització horitzontal, és a dir, les indicacions de STOP dels carrers que hi desemboquen només estan posats amb senyals, però no pintats a terra, cosa que els dona menys visibilitat. De fet, a la cruïlla on aquest dilluns hi va haver l'accident, en un dels carrers el senyal d'STOP pràcticament no es veu fins que el vehicle hi és a sobre, perquè la tapa la vegetació d'un arbre.

 

Fonts de l'Ajuntament del Vendrell han avançat a aquest mitjà que la regidoria de Via Pública tenia previst posar aquesta senyalització a la calçada, així com un reductor de velocitat del tipus esquena d'ase, aquest mateix any, però que al final, no es farà fins al gener del 2019. També està previst posar un pas de vianants per travessar el carrer i poder anar a la Via Augusta, ja que actualment no n'hi ha cap, i els que volen anar a aquest camí han de passar pel mig del carrer, amb la perillositat que això comporta per la velocitat dels vehicles.