La planta de les golfes de la casa del Portal del Pardo.

La casa del Portal del Pardo es rehabilitarà per obrir-la a tots els vendrellencs

La Fundació Apel·les Fenosa rep una subvenció per poder fer obres de millora a l'edifici

La casa del Portal del Pardo, l'edifici més antic del Vendrell, amb més de 500 anys d'història, podrà ser visitable d'aquí a un parell d'anys. La Fundació Apel·les Fenosa ha rebut una subvenció de programa operatiu FEDER de Catalunya per poder rehabilitar aquest edifici perquè esdevingui una ampliació del Museu Apel·les Fenosa. Actualment, el museu ocupa la planta baixa i el jardí de la casa, però no es pot accedir a les plantes superiors.

Des del Departament de Cultura de la Generalitat s'ha acordat concedir aquest ajut a la Fundació Apel·les Fenosa, que puja a 100.160 euros. Com és habitual en els ajuts FEDER, per rebre la subvenció cal que la Fundació inverteixi aquesta mateixa quantitat. Segons l'Ajuntament del Vendrell, les obres de millora podrien estar enllestides a finals del 2022.

Visita fins al capdamunt de la torre medieval

La rehabilitació de la casa del Portal del Pardo, un dels edificis icònics del Vendrell, permetrà que els ciutadans puguin visitar-la fins al capdamunt de la seva torre medieval, recorrent les terrasses superiors, la planta de les golfes amb una galeria d'arcades renaixentistes, i la torre des d'on es veu el mar i una vista aèria del Vendrell. El projecte de millora inclou la consolidació de les terrasses i dels esgrafiats, així com la museïtzació d'una sala on s'explicarà la història de les torres.

També es podran visitar els estudis de dibuix de Fenosa i el de gravat de Nicole, així com l'habitació del capità, una estança que es reservava per a l'ús dels capitans de vaixell que arribaven d'ultramar. Dins el projecte s'inclou l'edició d'un llibre sobre la casa i la senyalització del recorregut. La casa del Portal del Pardo és un edifici protegit i catalogat. Fenosa, que la va comprar l'any 1958 i la va reformar, opinava que era «la casa més bonica de Vilafranca a Tarragona».


Comentaris