GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El celler Cevipe de l'Arboç ja té un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

El servei és gratuït per a tots els usuari de les instal·lacions de la cooperativa
El punt de recàrrega per a vehicles elèctrics de Cevipe. | Cevipe

 

La cooperativa Cevipe del Baix Penedès ja té un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a les instal·lacions situades a l'Arboç. Aquesta mateixa setmana s'ha posat en funcionament aquest punt de recàrrega, que està situat a la carretera TP-2124, al punt quilomètric 3,8 entre els municipis de Banyeres del Penedès i l'Arboç. El punt consta d'un carregador ràpid per a vehicles elèctric i dues places d'aparcament habilitades per als vehicles que facin servir el carregador.

 

Aquest carregador és de la marca Circutor i funciona amb una potència de 22 kW, el que permet carregar totalment la bateria d'un vehicle elèctric en unes dues o tres hores, segons la capacitat que tingui cada bateria. El servei per recarregar la bateria és gratuït per als usuaris de les instal·lacions de Cevipe. Segons han remarcat des de la cooperativa, la iniciativa s'emmarca en la responsabilitat i el respecte cap a l'entorn, alhora que permet «avançar cap a la sostenibilitat de l'activitat humana».

 

Impuls incipient al vehicle elèctric

L'impuls del vehicle elèctric al Baix Penedès encara és incipient. Els punts de recàrrega que hi ha als diferents municipis són pocs. Cunit o Calafell n'han posat algun recentment, mentre que al Vendrell n'hi ha alguns al pàrquing soterrat de la plaça de Pep Jai o al pàrquing del nou supermercat de la zona de les Mates. El parc de vehicles elèctrics municipals també és escàs. Aigües de Tomoví, l'empresa que fa el servei d'aigües del Vendrell, té dues motos elèctriques.

 

La implantació del vehicle elèctric és un dels grans reptes que té el país. Idiada té diferents projectes relacionats amb aquest àmbit, com un gran laboratori de proves de motors elèctrics. Recentment també s'ha pogut veure al Vendrell el primer bus autònom que circula per Catalunya, l'Èrica, que és elèctric. Els vehicles elèctrics i els cotxes autònoms són les dues grans novetats que s'estan impulsant en l'àmbit de la mobilitat actualment