Baixpenedesencs, amb Toni Comín, a Khel.

Ciutadans del Baix Penedès donen suport a Puigdemont i Comín a Estrasburg

S'han trobat amb els dos polítics a Khel, a Alemanya

Diversos ciutadans del Baix Penedès s'han traslladat a la ciutat francesa d'Estrasburg per assistir a la concentració impulsada pel Consell de la República amb motiu de la constitució de l'Eurocambra, que tindrà lloc aquest dimarts 2 de juliol. Desenes de baixpenedesencs han omplert un bus i s'han desplaçat a la ciutat del nord-est de França per donar suport a Carles Puigdemont i Antoni Comín que, igual que Oriol Junqueras, van ser escollits eurodiputats a les eleccions europees del 26-M.

Els tres polítics catalans, però, no podran ocupar el seu escó a l'Eurocambra, després que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea rebutgés ahir les mesures cautelars que demanaven per poder ocupar l'escó de manera provisional. Des del Consell de la República han organitzat una concentració amb el lema 'Omplim Estrasburg' davant el Parlament Europeu, en la qual es calcula que hi haurà unes 6.000 persones. Des de Catalunya s'han omplert 80 autobusos, així com tres avions xàrter.

Amb Puigdemont, a Khel

Els ciutadans del Baix Penedès que s'han desplaçat per assistir a la concentració, s'han trobat amb Carles Puigdemont i Antoni Comín a la ciutat alemanya de Khel, a pocs quilòmetres d'Estrasburg. Els dos polítics estan valorant si travessar la frontera cap a França per assistir a la concentració, donat el risc de detenció que hi ha si trepitgen territori francès. De fet, algunes informacions apunten a la presència de policia espanyola a la ciutat francesa per fer la detenció si Puigdemont fa acte de presència.

L'ANC del Vendrell ha omplert un autobús per anar a Estrasburg, amb ciutadans de diferents municipis. Entre ells hi ha el regidor de Pel Vendrell Primàries, Josep Maria Llasat, que s'ha pogut trobar amb Puigdemont i Comín a Khel. Des de primera hora del matí, milers de catalans estan concentrats davant el Parlament Europeu per donar el seu suport als tres polítics catalans. Durant la sessió constitutiva a l'Eurocambra, un diputat del Sinn Féin ha reclamat que Pugidemont, Comín i Junqueras puguin ser presents al Parlament Europeu.

Josep Maria Llasat amb Carles Puigdemont, a Khel.
Josep Maria Llasat amb Carles Puigdemont, a Khel. | Cedida

 


Comentaris