Ciutadans assegura que Calafell té un «problema greu» amb l'ocupació il·legal d'habitatges

El grup municipal ha presentat un seguit de mesures per erradicar l'increment «alarmant» d'aquestes pràctiques
Una casa deshabitada al Baix Penedès on hi ha hagut intents d'ocupació. | ACN

El grup municipal de Ciutadans a Calafell es mostra preocupat per les ocupacions il·legals. Segons el seu portaveu municipal, José Manuel Tejedor, «L’ocupació il·legal d’habitatges és un problema greu a Calafell i, per això hem proposat, a través d’un prec, mesures concretes per lluitar de forma més eficaç contra aquesta pràctica il·legal».

En aquest sentit, el partit reclama al govern que «incorpori les accions plantejades i que redacti i apliqui el pla municipal contra l’ocupació il·legal al més aviat possible». «Fa un any l’equip de govern va anunciar un pla específic per lluitar contra aquesta pràctica il·legal i el document encara no s’ha redactat», lamenta Tejedor.

Assessorament, més policia i una llei, les propostes de Ciutadans

Dins les propostes que van ser presentades per Ciutadans, Tejedor destaca «l’assessorament i orientació jurídica als afectats per les ocupacions perquè puguin recuperar casa seva i l'elaboració d'un cens en què s'indiqui si el tipus d'ocupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa».

A més i entre d’altres, el document contempla «el reforç de la presència policial i el patrullatge preventiu a les zones ja afectades pel problema de l'ocupació i la creació d'una unitat de la Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles d'ocupació».

El portaveu de ciutadans ha denunciat que «durant els últims mesos les ocupacions han augmentat de forma alarmant, provocant problemes greus de convivència i convertint la vida de les famílies i les comunitats de veïns en un autèntic malson».

Després de registrar una llei anti-ocupacions al Senat, que ha de servir per frenar aquesta onada que el partit denuncia; Tejedor ha declarat que «és molt important comptar amb el suport de l'administració local i atorgar les eines legals a les policies locals i als ajuntaments».

"Agenda: Tots els actes de la Fira de la Bisbal del Penedès, enguany «diferent»" "Saint-Gobain: El reclam del comitè d'empresa per recol·locar tota la plantilla"