Comença un nou curs de capacitació de la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès

Hi prenen part catorze persones de la comarca
La Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès ofereix diverses formacions. | Cedida
 

Un total de catorze persones van començar el dilluns 6 de juliol un nou curs de capacitació integrat dins de la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès. En aquest cas, la formació és sobre Manteniment bàsic Nivell I, i es realitza de forma presencial a la sala polivalent del CMC de la Bisbal del Penedès. Per fer el curs es segueixen totes les mesures de prevenció necessàries a causa de la pandèmia de la Covid-19.

El curs té una durada de 120 hores amb activitats didàctiques especialitzades de caràcter pràctic i altres de transversals, com ara la recerca de feina, el medi ambient, els riscos laborals o la igualtat d'oportunitats. A més a més, hi ha 40 hores de pràctiques no laborals en empreses, amb les quals es proporcionaran competències de tipus professional, lligades al lloc de treball.

La Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès

La Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès és un projecte promogut per l'Arboç, la Bisbal del Penedès, Calafell, Cunit, Santa Oliva, el Vendrell i el Consell Comarcal del Baix Penedès. Està adreçat a persones empadronades a la comarca del Baix Penedès, que es troben en situació d'atur d'entre sis i dotze mesos, i amb més de 30 anys.

L'objectiu principal és millorar l'ocupabilitat de les persones que viuen al Baix Penedès, una de les comarques amb l'atur més alt de Catalunya, de prop del 19%. Les diferents actuacions se centren principalment en l'orientació laboral personalitzada, la intermediació laboral, la capacitació dels usuaris en àmbits amb potencial d'ocupació al territori i la formació en competències professionals. El passat mes de març també es va fer una Fira d'Ocupació i Emprenedoria.

"El Baix Penedès, una integració irreversible a l'àrea metropolitana de Barcelona?" "Un nou greuge: Dues hores per anar del Baix Penedès a Barcelona per obres a l'R-4"