Sanitaris atenent un pacient a l'Hospital del Vendrell.

Es compleix un any del primer cas de coronavirus detectat al Baix Penedès

Va ser una veïna del Vendrell que treballava a Barcelona

Tot un any transcorregut de la pandèmia. Aquest dijous 11 de març de 2021 es compleix un any del primer cas de coronavirus que es va detectar al Baix Penedès. Va ser el d’una veïna del Vendrell de 39 anys que treballava a Barcelona i que presentava símptomes lleus. Va quedar aïllada al seu pis, en un moment on encara no s’havia decretat el confinament domiciliari.

Aquest va ser el cinquè cas de Covid-19 detectat a la demarcació de Tarragona, després que el dia anterior s’haguessin comunicat els quatre primers casos. Davant aquesta situació, l’Ajuntament del Vendrell va decidir tancar els centres de gent gran del municipi —que no han tornat a obrir— així com la residència d’avis de La Muntanyeta i els equipaments culturals. També es van suspendre els mercats setmanals.

 

Confinament domiciliari

En els dies següents hi hauria un degoteig constant de casos a la comarca, coincidint amb el tancament de les escoles i l’anunci de la Generalitat de confinar Catalunya, que arribaria la nit del 13 de març. L’endemà el govern espanyol decretava l’estat d’alarma i començava un confinament domiciliari estricte que es mantindria durant dos mesos, abans de començar a relaxar alguns aspectes.

El dimecres 25 de març arribaria la primera víctima de la Covid-19 al Baix Penedès, una veïna de 70 anys de la Bisbal del Penedès. Durant la primera onada, entre el març i el juny, van morir un centenar de persones a la comarca amb coronavirus. La xifra un any després s’enfila fins a les 186 persones.